2022. 05. 30.

A reptérről egyenesen a madridi székesegyházba vonult hálát adni a Real Madrid

Régi hagyományt folytatva a Real Madrid labdarúgócsapatának játékosai Szűz Máriának ajánlották a Bajnokok Ligája serleget, miután szombat este a spanyol sztárcsapat a Liverpoolt legyőzve megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

A Real Madrid szombat este Párizsban szerezte meg története tizennegyedik Bajnokok Ligája győzelmét, miután az angol Liverpool gárdáját 1-0-ra legyőzte. A spanyol sztárcsapat vasárnap tért haza Madridba, ahol százezrek várták őket az utcákon, hatalmas fieszta vette kezdetét – de előtte még a játékosokra egy nagyon fontos feladat várt!

A reptérről rendőri kísérettel egyből a madridi főszékesegyházba vonult Carlo Ancelotti együttese, hogy a híres Almudénai Szűz Máriának ajánlja fel jelképesen a trófeát. A kegyszoborhoz Luka Modric és Nacho vitték fel a BL-serleget – minden bizonnyal nem véletlenül ők, hiszen a horvát világklasszis középpályás mélyen vallásos, sípcsontvédőjén családtagjai mellett Jézus arca is ott van. Erről korábban így nyilatkozott:

„Jézus és a családom vannak a sípcsontvédőmön – nagyon sokat jelentenek nekem. Ők a legnagyobb támogatóim. Az életemben és a karrieremben is, főleg a nehéz pillanatokban. Ilyenkor ők lendítenek tovább és adnak erőt, ők a legfontosabbak az életemben.”

hirdetés

A székesegyházban a madridi érsek mellett Florentino Perez, a Real Madrid elnöke is beszédet mondott, aki így fogalmazott:

“Nagyon büszkén osztjuk meg ezt a sikert itt, az otthonunkban. Madrid a bázisunk, ahonnan el tudtuk juttatni az általunk fontosnak vélt értékeket a világnak. Ez a trófea arról lesz emlékezetes, ahogyan megharcoltunk érte. A Real Madrid ismét meghódította minden szurkoló szívét.”

Érdekesség, hogy a klub elnöke a fontos értékekről beszélt, ugyanis a klub 2014-ben úgy döntött, hogy az alapítása óta a címerében lévő keresztet eltávolítja, mivel az zavarhatja a muszlim rajongókat. Mindenesetre az kétségtelenül örömteli és nagyszerű dolog, hogy ilyen kitüntetett helyen szerepelt a hálaadás a klub számára.

Idézetek forrása: infostart.hu, m4sport.hu

Hírek
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Csurgai Csaba 2022. 06. 01. 22:26

    Ha majd visszateszik a keresztet a címerbe, akkor majd elhiszem hogy nem képmutató pr-fogás volt a templomlátogatás.

  • Válasz Szöllősi György 2022. 06. 02. 12:25

    Nem vették le a keresztet a címerről.