2022. 05. 26.

„Hiszem, hogy vannak isteni csodák” – Tóth Gabi

„Olyan masszív alapokat, stabil talajt ad a hit, amibe bármikor kapaszkodhatunk, ami megtart” – fogalmazott Tóth Gabi énekesnő, aki a közelmúltban gyakran került a figyelem középpontjába a hite megvallása és az Eucharisztikus Kongresszuson való fellépése miatt. Az énekesnő beszélt a hitének gyökereiről és arról, hogy bizonyos színtereken már ma is keresztényüldözés zajlik.

„Nem gondoltam, hogy ekkora port fog kavarni, ha kiteszek a közösségi oldalamra egy imát vagy bibliai idézetet, hiszen ez nálam a napi rutin része” – fogalmazott Tóth Gabi énekesnő az M5 Ez itt a kérdés című műsorában. Mint mondta, a hite a nagyszüleitől jött. „Amikor a nagymamám elvesztette a nagypapámat, én hatéves voltam és akkor nagyon megrendített a halál. Ha nincs a hit, akkor én nem biztos, hogy megértem a halált, és lehet, hogy egy szorongó, haláltól félő ember lettem volna. Nagyon hálás vagyok, hogy az egyházi közösségbe bevitt a nagymamám, és onnantól kezdve én egyházi iskolákban is tanultam, így szerves része volt az életemnek” – mondta az énekesnő.

Tóth Gabi korábban nem osztotta meg a közönséggel, hogy hisz Istenben, mára azonban egyre több alkalommal felvállalja a hitét. „Nekem azt tanították, hogy a hit magánügy, amiről nem beszélünk, de

vannak olyan mérföldkövek az életben, amikor kikerülhetetlen, hogy beszéljek másoknak róla.

Hiszem, hogy vannak isteni csodák, olyan pillanatok, amelyektől egy egész életút megváltozik. Ilyen egy gyermek születése vagy egy halálközeli élmény.” Az énekesnő szerint egy gyerek megszületése olyan, mintha a szülő is akkor születne meg, és Isten fogná a kezünket.

hirdetés

„Minden színpadra lépés előtt imádkozom, sokszor a zenekarommal együtt. A színpad az egyetlen olyan közeg, ahol nincs semmilyen félelem bennem, mert úgy érzem, ott kapcsolódom a legjobban Istennel, és ez az Ő adománya” – mesélte Tóth Gabi. A sikernek ugyanakkor van sötét oldala is az énekesnő szerint, hiszen meg tud részegíteni és kísért a pénz, a hatalom, a csillogás, a gőg. „Sokszor éreztem, hogy az ördög ott liheg a nyakamban, de eddig valahogy mindig tisztán tudtam tartani a hitem, így nem tudta átvenni az irányítást.”

„Azokat az időket éljük, amikor a hitünkről már beszélni kell és igenis bátornak lenni, mert a keresztényüldözés már elkezdődött, még ha nem is látványosan” – vélte Tóth Gabi.

Mint mondta, sosem azt élte meg, hogy a tehetsége az ő nagyságáról szól, sokkal inkább Isten ajándékának tekinti. „Méltó akarok lenni rá, hogy továbbra is csatornaként működhessek” – fogalmazott.

„A tekintetekből egyből látom, hogy ki az, aki hívő a közönség soraiból. Összenézünk és mérhetetlen biztonságot érzek.”

Az Eucharisztikus Kongresszuson való fellépésért Tóth Gabi sok negatív kommentet kapott. „Nem tudott nyomot hagyni rajtam az a sok bántás, amit kaptam a NEK-en való fellépésért, mert éreztem, hogy a közönségem – és persze Isten – körülvesz a szeretetével.”

„Olyan masszív alapokat, stabil talajt ad a hit, amibe bármikor kapaszkodhatunk, ami megtart” – összegezte az énekesnő.

 

A teljes adást megnézheted itt: 

Borítókép - Fotó: YouTube - M5
Szemle Tanúságtétel
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás