2022. 05. 22.

„Hiszem, hogy ott vagy, ahova mindig vágytál” – megható üzenettel búcsúzik Szenczy Sándortól a Máltai Szeretetszolgálat

Megható módon emlékezett meg a hétvégén elhunyt Szenczy Sándorról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amelynek nevében Győri-Dani Lajos alelnök írt személyes hangvételű üzenetet. Az írást változtatás nélkül publikáljuk.

Kedves Sándor!

Gyászolunk téged. Gyászoljuk azt az embert, akinek az Istenben vetett hite adta azt a rengeteg erőt, amellyel annyira tudott hinni az emberi jóságban, a jó cselekedetek alkotó erejében.

Te alkottál, folyamatosan építettél, vetettél, vetettél, vetettél… Sokszor beszélgettünk a karitatív szervezetek jövőjéről, és pontosan tudtuk, hogy a küldetésünk ugyanarra mutat. Az útjaink különböztek, de egy-egy csomóponton találkozva újra és újra felismertük egymásban közös missziónkat és annak felelősségét.

Tudtuk, hogy betegséged elszakított a napi munkától, de számunkra a te lelked, életed összeforrt a Baptista Szeretetszolgálattal, azzal a művel, aminek létrehozásában szolgálhattál a földi életedben. Azért így fogalmazok, mert tudom, ha azt mondanám, a Te műved, tiltakoznál és kijavítanál, „az Isten műve és én csak tettem a dolgom”.

Hiszem, hogy ott vagy, ahová mindig vágytál, az Isten országában, és mostantól onnan óvod azokat, akikért éltél, a családodat, a gyülekezetedet, az elesetteket, a rászorulókat.

Szegényebb lett most a világ nélküled, de gazdagabb a világ azzal az erővel, hittel, tenni akarással, amivel példát mutattál nekünk.

Mi máltaiak mindnyájan szeretettel búcsúzunk tőled, és hálát adunk az életedért!

Győri-Dani Lajos
Ügyvezető Alelnök


Szenczy Sándor 1996-ban hozta létre a magyar Baptista Szeretetszolgálatot, amely egy özvegyasszonytól kapott 5000 forint összegű első adománnyal indult. A Szeretetszolgálat azóta az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté vált, amely háromezer főállású munkatárssal és több száz önkéntessel végzi mindennapos szolgálatát. A Baptista Szeretetszolgálat a világ 18 országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget, és hajt végre fejlesztési programokat. Tevékenységi köre a humanitárius segítségnyújtástól a katasztrófavédelmen, a hátrányos helyzetű romák, menekültek, drogfüggők megsegítésén át a fogyatékkal élők rehabilitációs programjáig számos humanitárius és fejlesztési szakterületet fog át. A Baptista Szeretetszolgálat 2011-ben egyházi jogi személy lett, 2012 óta iskolákat is fenntart.

Szenczy Sándor 1965-ben született Sajószentpéteren. Tizennégy évesen szülei válása után elköltözött otthonról, egy időben feltört lakásokban, a Nyugati pályaudvaron álló vagonokban élt egy „banda” tagjaként. Életében ezt a korszakot a katonaság zárta le, ahol egy kortárs fiatalemberrel folytatott beszélgetések után megtért. Tanulmányainak elvégzése után számos gyülekezet létrejöttéhez járult hozzá.

Kiemelkedő szerepe volt a magyarországi adományozási kultúra megteremtésében, többek között a Cipősdoboz Akció és a Fogadj Örökbe! gyermektámogatási programok révén. Hivatása során természeti katasztrófák és háborúk helyszínein járva teljesítette küldetését, Szenczy Sándor a családjával lakott és segített Koszovóban, Vietnámban, Jordániában, Sri Lankán, Kambodzsában, ő maga ezen felül megfordult Észak-Koreában, Csecsenföldön és Irakban is. Munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén. Számos rangos elismerés mellett 2015-ben Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Borítókép - Fotó: baptistasegely.hu
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás