2022. 05. 19.

10 ige Isten hűségéről

Amikor bajban vagy, vagy egyszerűen elkedvetlenedsz, a legjobb megoldás Istenre emelni a tekinteted és az igéjén keresztül emlékeztetni magad, mennyire hűséges Ő. Soha nem hagy cserben!

1. Hű az Úr, aki megerősít titeket és megőriz a gonosztól. (2 Thessalonika 3,3)

2. Hű az Isten, aki elhívott titeket az Ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre. (1 Korinthus 1,9)

3. Ha megvalljuk bűneinket, Isten hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól. (1 János 1,9)

4. És láttam a megnyílt eget: íme, egy fehér ló, és aki rajta ül, annak neve Hű és Igaz, mert igazságosan ítél és harcol, 12szeme tűz lángja, és fején sok korona. (Jelenések 19,11)

hirdetés

5. Isten a mi oltalmunk és erősségünk! Igen bizonyos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe. Zúghatnak, tajtékozhatnak hullámai; hegyek rendülhetnek meg háborgásától. (lásd Zsoltárok 46,2-4)

6. Bizony nem veti el az Úr az Ő népét, és el nem hagyja az Ő örökségét! (Zsoltárok 94,14)

7. Az Úr szilárdítja meg az igaz ember lépteit, és útját kedveli. Ha elesik, nem terül el, mert az Úr támogatja kezével. Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé. (Zsoltárok 37,23-25)

8. És lesz az Úr nyomorultak kővára, kővár a szükség idején. Azért tebenned bíznak, akik ismerik a te nevedet; mert nem hagytad el, Uram, akik keresnek téged. (Zsoltárok 9,10-11)

9. Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-e Ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-e valamit, hogy azt ne teljesítené? (4 Mózes 23,19)

10. Ezt veszem szívemre, azért bízom. Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az Ő irgalmassága! Minden reggel meg-megújul; nagy a Te hűséged! Az Úr az én örökségem, mondja az én lelkem, azért benne bízom. Jó az Úr azoknak, akik várják Őt; a léleknek, amely keresi Őt. Jó várni és megadással lenni az Úr szabadításáig. (Jeremiás Siralmai 3,21-26)

 

Forrás: Jesus.net

Borítókép - Fotó: Illia Podorozhniak | Dreamstime.com
Ige
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás