2022. 05. 06.

Hogyan hallhatjuk meg Isten vezetését?

A mai világunkban annyi zaj van, hogy sokszor nem csoda, hogy nem halljuk meg ezek közepette Isten lágy hangját. De Ő ma is szól hozzánk! Íme néhány sor, ami bátorítani fog abban, hogy figyelj a vezetésére.

Bíztál-e valaha olyannyira valakiben, hogy nagyon nagy titkot tártál fel előtte? Isten bízik benned, gyermekében: Kész arra, hogy nagy dolgokat nyilatkoztasson ki neked. Ez áll a Szentírásban: „Kiálts hozzám és megfelelek, és nagy dolgokat mondok neked, és megfoghatatlanokat, amelyeket nem tudsz.” (Jeremiás 33,3) Egy másik fordítás úgy hangzik, hogy Isten lényeges és megközelíthetetlen valóságokat fog neked kinyilatkoztatni, olyan valóságokat, amelyek nem ismeretesek előtted.

Isten nem olyan, mint egy „kisfőnök”, akinek szüksége lenne arra, hogy megvárja, amíg kiállod a próbát, és meglássa, méltó vagy-e bizalmára. Nem, Isten egész egyszerűen kinyilatkoztatja magát azoknak, akik keresik, akik olyannyira akarják őt hallani, hogy kiáltanak hozzá. Így szólt: „Kiálts hozzám és megfelelek.” Ezen van a hangsúly: Kiálts hozzám! Más szóval: Fordulj hozzám, szólj hozzám! Utána pedig logikus, hogy így folytatódik: Hallgass engem!

Meglehet, hogy e szöveget olvasva ezt mondod: „Isten nem szól hozzám. Sosem teszi. Miért lenne másként ez alkalommal?”

Akkor áll majd be a változás, amikor hallgatni kezded Isten hangját.

hirdetés

Hallgattasd el mindazt, ami szívedben „zajjal” jár és elvonja a figyelmedet! Jézusra összpontosíts!

Arra, hogy ki Jézus, és mit tett érted. Kezdd egyszerűen azzal, hogy megköszönöd neki! Azután tárd ki Jézus előtt a szívedet, és oszd meg vele, ami nyomaszt! Majd jegyezd fel, ami eszedbe ötlik: Egy szentírási vers, egy ének, egy ima, egy gondolat… Egyszerűen csak írd le!

Ne foszd meg magad mindattól, amit Isten mondani szeretne neked! Nagy dolgokat akar kinyilatkoztatni neked, titkokat akar rád bízni. Hegyezed-e ma füledet? Megengeded-e Jézusnak, hogy csodává változtassa ezt a napot?

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Martinmark | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás