2022. 05. 03.

Áldást kér az utasaira, majd buszt vezet – Már több százezren megnézték az evangélizálásáról készült videót

Előbb áldást kér az utasaira, csak ezt követően foglalja el a sofőrülést, majd tapos a gázba Gimeskövi Károly, aki alighanem Budapest egyik legkülönlegesebb buszvezetője. Szemlénk a buszvezetőről, akiről egy utas videót készített és néhány nap alatt több mint félmillióan látták.

Az 58 éves, mélyen hívő férfi lelkesen szól utasaihoz egy-egy állomásnál, terjeszti Jézus Krisztus igéjét a szeretetről. A napokban nyilvánosságra került egy felvétel az egyik evangelizálásáról, ezt már nagyon sokan megtekintették a világhálón.

„Megáldom magukat az Úr Jézus nevében, mint lelkész és buszsofőr. Egyben lelkes buszsofőr. Jó utat mindenkinek, a Regőczi István térre megyünk, aki meg akar térni az esetleg följöhet, ott van egy gyönyörű templom” – mondta a videóban a sofőr.

„Egy fiú az egyik ilyen beszédem után odajött hozzám, az arcát könnyek áztatták. Elmesélte, hogy Ukrajnából menekült, és hogy a testvére Covidban hunyt el. Teljesen meghatódott a beszédemtől, azt azonban nem említette, hogy fel is vette a mondandómat. Másnap rengetegen hívtak, többek között a gyülekezetemből is, hogy híres lettem” – mesélte Gimeskövi Károly, aki hozzátette: legfrissebb információi szerint már több mint félmillióan tekintették meg a róla készült videót.

@abelkulcsar7._.7

#szélkálmántér 128-as busz

♬ eredeti hang – Ábel Kulcsár

Állítása szerint megérzi, amikor az utasainak szükségük van néhány kedves gondolatra.

„Álló busznál, végállomásnál szoktam beszélni hozzájuk, nem minden alkalommal, csupán időnként. A szemükből, a kisugárzásukból megérzem, mikor kell megszólalnom. A szeretet, a szeretetteljes köszöntés kinyitja őket. Miután 1-2 perc erejéig beszéltem hozzájuk, meg is áldom őket az Úr Jézus Krisztus nevében” – mesélte a buszsofőr.

 

Forrás: Blikk, HVG 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás