2022. 05. 02.

Isten elnevezi az összes csillagot az égen – Filmajánló

„Egy film, amely arra tanít meg minket, hogy figyeljünk jobban az elesettekre, hisz nem tudjuk, hogy milyen utat jártak be addig, míg oda nem kerültek, ahol most vannak.”  Az Ugyanúgy más, mint én című filmdrámáról írt ajánlót egy olvasónk, Szegedinszki Krisztián.

„Isten minden csillagot a mennybe helyezett, és ezután pedig mindegyiknek nevet adott, így ha az egyik lehullik az égből, az is az Ő döntése.” Talán ezzel az egy mondattal lehet leginkább kifejezni az Ugyanúgy más, mint én című film mondanivalóját.

Az alkotás kitűnő példája annak, hogy az embereknek való segítségnyújtással hatalmas változások érhetők el. Nemcsak a bajba került ember élete változik meg, hanem a segítségnyújtó lelkében is megmutatkozik Isten csodálatos munkája. A film arra tanít meg minket, hogy figyeljünk jobban az elesettekre, hisz

nem tudjuk, hogy milyen utat jártak be addig, míg oda nem kerültek, ahol most vannak.

Sokuknak csak egy kis figyelmességre van szüksége, hogy érezzék, nem mások, mint a látszólag normális életet élő emberek.

hirdetés

Ne azért tegyünk jót másokkal, hogy cserébe bármiféle jót várjunk a saját életünkben. Téves meglátás, ha úgy tekintünk a jó cselekedetekre, mint egy automatára, ahová bedobunk egy jótett zsetont – és máris történik valami jó velünk. Ha így lenne, akkor a filmben szereplő Debbie Hall meggyógyult volna a betegségből.

Isten önzetlenségre tanít minket.

Merjünk olyanok lenni, mint Debbie Hall. Az önzetlen segítségnyújtással egy olyan világító fáklyát adott tovább sok száz embernek, ami biztosan soha nem fog kihunyni.

Mindenkinek ajánlom a filmet.

 

Szegedinszki Krisztián

Borítókép - Fotó: Port.hu
Filmajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás