2022. 04. 28.

Floridában petíciót adtak be, hogy tiltsák be a Bibliát az iskolákban

Egy floridai férfi be szeretné tiltatni a Bibliát az iskolákban, mondván, az nem gyerekeknek való. Emellett minden olyan könyvet is kitiltatna az intézményekből, amelyek a Bibliát idézik.

Chaz Stevens floridai aktivista petíciót nyújtott be az állam összes iskolakerülete számára, melyben azt kéri, hogy tiltsák ki a Bibliát az iskolákban a tantermekből, a tananyagokból és a könyvtárakból is, mivel

szerinte az nem gyermekeknek való tartalom.

Emellett minden olyan könyvet is kitiltatna az intézményekből, amelyek a Bibliát idézik.

A férfi indoklásában azt a törvényt hozta fel, melyet márciusban fogadtak el Florida államban, és lehetővé teszi, hogy a szülők megvétózzanak bizonyos oktatási segédanyagokat. A törvény előzménye, hogy több szülő tiltakozott a szexuális nevelésre használt, LMBTQ-témákat is tárgyaló könyvek ellen.

hirdetés

Stevens az akciójával – mint fogalmazott – a képmutatásra akarja felhívni a figyelmet. Szerinte ugyanis ezen az alapon a Biblia sem való kiskorúaknak, hiszen „teljesen hétköznapi módon” számol be gyilkosságokról, házasságtörésről, szexuális erkölcstelenségről és közösülésről, de nemi erőszak, csecsemőgyilkosság, bestialitás és kannibalizmus is előfordul benne. „Tényleg azt akarjuk, hogy a gyerekek részeg orgiákról tanuljanak?” – írta a petícióban.

Egy másik hasonlóan szürreális esemény nemrég történt – a helyszín szintén Amerika. Mark Dice, amerikai jobboldali riporter You Tube csatornáján legutóbbi műsorában arra kérte a járókelőket,

írjanak alá egy petíciót a Biblia forgalmazásának betiltására.

A műsorvezető arra volt kíváncsi, vajon meddig mennének el az emberek, ha egy ilyen jellegű kérdésről lenne szó.

A petíció létjogosultságát szándékosan felszínes, kézzelfoghatatlan bizonyítékokkal indokolja: a Szentírás miatt sokan kényelmetlenül érezhetik magukat, tele van gyűlöletbeszéddel, rasszista és homofób. Azt állítja, a mai világban nincs szükség ilyen gyűlöletkönyvekre, csak szeretetre.

Nézőként Dice retorikája és érvei egyáltalán nem állják meg a helyüket, meglepő módon azonban sok ember vonakodás nélkül aláírja a petíciót. A megkérdezetteknek nincs szükségük komolyabb indoklásra. Elég, ha a riporter kimondja a „homofób” és „rasszista” szavakat, máris gondolkodás nélkül írják nevüket és születési dátumukat a papírra.

 

Forrás: Vasárnap.hu, 444 

Borítókép - Fotó: Zackzack | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás