2022. 04. 28.

Az anyaságról 8 lélekemelő idézetben

Közeledik anyák napja, melynek alkalmából lélekemelő idézetekkel szeretnénk ünnepelni ezt a csodálatos kapcsolatot.

1. Meglepő látni, ahogy egy fiatal nőből pár perccel a szülés után azonnal édesanya válik. (Az ifjú pápa c. film)

2. Az anyai szív – Istennek ez a legcsodálatosabb alkotása a földön – nem okoskodik. (Lev Tolsztoj)

3. Azt mondják, a babával együtt anya is születik. Valóban így van. Ez pontosan azt jelenti, hogy eleinte az anya is olyan, mint egy kisbaba, sok dolgot nem tud még, fel kell nőnie a feladathoz, és ez így normális. Egy féléves kapcsolatban, amikor még alig ismerem a másikat, aki ráadásul nem is tud beszélni, honnan tudnám pontosan, hogy mi baja, amikor sír? Együtt növekszünk és érünk a babával. És fokozatosan tudatosodik csak bennünk, hogy anyák vagyunk. (Sterczer Hilda)

hirdetés

4. Az anyaság magában hordoz egyfajta természetes bánatot is: a gyerekeid kirepülnek a nagyvilágba. De minél jobban neveled őket, annál tovább juthatnak. És a távolság ellenére is, a szeretetben nevelt gyerekek egyre közelebb és közelebb kerülnek az anyjukhoz. A te helyed ott van a szívükben, ezért mindig olyan lesz, mintha ott lennél mellettük. (Steve Biddulph)

5. Anyának lenni azt jelenti, hogy [az ember] szíve megdermed a félelemtől és a vágytól, hogy még több szeretetet adhasson. Azt sem mondta senki, milyen közel áll egymáshoz ez a két érzés. (Dinah Jefferies)

6. Isten szívének legragyogóbb műve az anyai szeretet. (Annabelle c. film)

7. Azt hiszi az ember, hogy csak a szerelemtől törhet össze a szíve. Az egyetlen, ami éltet és felvidíthat, vagy elpusztíthat. Aztán… anyává válunk. (Grace klinika c. film)

8. Az anya szíve egy mély szakadék, aminek az alján mindig megtalálható a megbocsátás. (Honoré de Balzac)

Borítókép: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás