2022. 04. 25.

Húsvéti bemerítkezésről készült videó alapján nyomozta le a kínai rendőrség hívők egy csoportját

Egy jelentés szerint a délkelet-kínai Sencsen városában a rendőrség könnyen megtalált egy lelkészt és egy házi gyülekezet tagjait, miután meglátták a WeChat-on közzétett videókat az óceáni keresztelőikről.

A Shenzhen Trinity Gospel Harvest gyülekezet hat tagja és lelkésze, Mao Zhibin két órát autóztak egy tengerparti városba az április 16-án megtartott húsvéti keresztelőre. A China Aid szerint a keresztelőket diszkréten tervezték meg, és incidens nélkül zajlottak. 

Azonban egy, az egyház által ismert személy fotókat és videókat tett közzé a WeChat-en a keresztelőkről. Nem sokkal ezután egy tisztviselő hívta Maót, aki a keresztelkedőkkel együtt ebédelt. A telefonban azt mondták, a COVID-19-hez kapcsolódó intézkedés miatt kérik, hogy erősítse meg személyazonosságát.

Percekkel később több rendőr és a helyi alpolgármester is megérkezett a helyszínre, ahol mindannyian ebédeltek. A tisztviselő és a rendőrség megvárta, amíg a keresztények befejezik az ebédjüket, majd ellenőrizték a személyi igazolványukat és leszkennelték az arcukat.

,,Az egyik rendőrnek a telefonján volt a keresztelésről készült videó” – mondta a lelkész. A lelkészről több fotó is megjelent a telefonon, miután leszkennelték az arcát.

hirdetés

„A kormány által használt technológia felülmúlja a hagyományos tekintélyelvű uralmakat, helyette szuperautoritarizmusnak kellene nevezni” – idézte Mao pásztort az Egyesült Államokban székelő International Christian Concern keresztényüldözési felügyeleti szervezet fordítása.

„Azonban azt is hiszem, hogy Isten még mindig uralkodik mindenen. Csak bíznunk kell Benne, alázatosan járnunk Istennel.”

A lelkész hozzátette, hogy ez rosszabb, mint George Orwell 1984 írása, hiszen a tisztviselők figyelik a WeChat-et, az országban pedig több százmillió térfigyelő kamera figyeli minden ember mozgását.

Mao és egyháza a múltban szót emelt a vallásszabadság és Wang Yi lelkipásztor, az egyik legüldözöttebb kínai házi gyülekezet, az Early Rain Covenant Church alapító lelkésze mellett. Egyes aktivisták a Shenzhen Trinity Gospel Harvest Church tagjai, ami magyarázatot ad arra, hogy a kommunista kormány miért vette célba a gyülekezetet.

Az Open Doors USA – amely több mint 60 országban figyeli a keresztényüldözést – becslése szerint körülbelül 97 millió keresztény él Kínában. A keresztények nagy százaléka a kínai kommunista kormány által „illegálisnak” tartott és nem bejegyzett „földalatti” gyülekezetekben éli meg hitét. 

Forrás: The Christian Post

 

Borítókép: Képünk illusztráció. Tradícionális stílusú templom Kínában, Daliban, Jünnan tartományban. Lilizhoufox | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás