2022. 04. 22.

Letartóztatták egy ukrajnai evangélikus gyülekezet vezetőjét

Április 9-én Berdjankszk városában a Primorszkaja téren az oroszok őrizetbe vették a város német evangélikus gyülekezetének vezetőjét, Artur Albertovich Kozhevnikov-ot – írta Facebook-oldalán Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Imára kérte Facebook-követőit Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, az oroszok által letartóztatott ukrajnai evangélikus lelkészért. Artur Albertovich Kozhevnikov-ot április 9-én vették őrizetbe Berdjanszk városában, azóta nincs vele kapcsolat. 

„A rendőrség épületébe szállították, ahol katonai parancsnokságuk irodáját alakították ki. Artur Albertovich egyike volt azoknak, aki az egyház 1997-es újra szervezésében részt vett, több mint 20 éve a gyülekezeti tanács elnöke, a közösség szociális és zenei szolgálatban aktív vezetője.” – írta Fabiny Tamás. 

Az általa vezetett gyülekezet aktív szerepet játszott a háború alatt is a segítségnyújtásban.

hirdetés

„A közösség a háború kezdete óta segítséget nyújt mind rászoruló tagjainak, mind a segítség kérők számára, különösen a mariupoli menekülteknek.”

„Letartóztatása óta nincs kapcsolat Artur Albertovich-csal. Esetében a katonai parancsnok nem enged látogatókat, és a parancsnokságtól sem érkezik információ a fogvatartott sorsáról. Imádkozzunk Artur Albertovich szabadon bocsátásáért! Kérjük Istent, hogy őrizze meg lelki és főleg testi egészségét, mivel Artur Albertovich szívproblémákkal küzd.” – kérte posztjában az evangélikus püspök.

„Pétert tehát a börtönben őrizték, a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez.” (ApCsel 12,5)

Borítókép: Mykola Korolkov | Dreamstime.com Képünk illusztráció, leégett katolikus templom Ukrajnában
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás