2022. 04. 21.

Bátorítás, ha elcsüggedtél

Sokunkkal megtörténhet, hogy kifáradunk és fásultnak érezzük magunkat. Például ha sok ideje harcolunk imában és nem jön áttörés. Isten igéje azonban ezekre az állapotokra is választ tud nyújtani.

Sokszor kedvem volt mindent otthagyni a csudába. A csüggedés erőt vett rajtam. Ezt mondtam magamban: „Mire jó, hogy követlek, Uram? Mire jó, hogy szolgállak?” Egy olyan szentírási verset osztok meg ma veled, amely bátorít és amit nagyon szeretek. Az első zsoltárban található: „Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül; hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal! És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el; és minden munkájában jó szerencsés lészen.” (Zsoltárok 1,1-3)

Tudtad, hogy Isten Igéje számos példát hoz fel olyan férfiakra és asszonyokra, akiknek kedvük volt mindent abbahagyni és „otthagyni a csudába”? Például Illés, Isten nagy prófétája. Miután Illés megkapta a gonosz Jézabel vádló és fenyegető levelét, kérte Istentől, hogy vegye el az életét. Meg akart halni. (1Királyok 19,2-8)

Nem abban rejlik a titok, hogy megállunk az úton, hanem abban, hogy tovább megyünk és kitartunk. Isten angyala „erőltette”, hogy egyen Illés. És az isteni eledelből kapott erővel újra útra kelt. És micsoda utat tett meg! 40 napon és 40 éjen át járt Isten hegyéig!

„Törekedj, és majd meglátod!” – mondta valaki.

Hiszem, hogy Isten egy áttörése-, áldása- és kegyelme hajnalán vagy életedben.

Meg ne állj! És főleg ne a bűnösök útján! Bánatossá és boldogtalanná tenne, ha megállnál a bűnösök útján. Még ha szűknek is tűnik az ösvény, menj csak tovább! Előbb vagy utóbb áldásra találsz rajta.

Imádkozz te is! „Uram, rád bízom magam. Kérlek, segíts fel, adj újult erőt, új reményt! A te örömöd legyen az erőm! Kérlek segíts, hogy kitartsak veled, tervedben és utaidon. Jézus nevében. Ámen.”

 

Forrás: YouVersion

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás