2022. 04. 20.

A békesség nem a próbák hiányát jelenti

A békesség nem azt jelenti, hogy nem kell nehézségekkel szembenéznünk és épp semmilyen probléma nincs az életünkben. A békesség sokkal inkább annak tudata, hogy Isten velünk van mindezek közepette is. Az egykori szépségkirálynő, ma már keresztény vállalkozó Allyson Rowe gondolatait szemlézzük.

Túl sokszor gondoljuk azt, hogy a békesség valaminek a hiányára utal. A nehézségek, stressz, konfliktus, háború, betegség hiányára. De az igazság az, hogy a békességet nem a próbák hiányakor tapasztaljuk meg, hanem Isten jelenlétében. A békesség sokkal inkább valaminek a biztos tudata, mint egy érzés. Annak a tudása, hogy még ha az élet nehéz is, még ha próbák is jönnek, még ha az ellenség igyekszik is csapást mérni ránk minden oldalról, Isten a jelenlétét adja mindezek közepette.

Az Ő jelenléte élet. Szabadság. Békesség.

Gyakran halljuk, hogy „nekem csak egy kis csendre és békességre van szükségem”. De biztosíthatlak róla, én már tapasztaltam csendet békesség nélkül, és békességet csend nélkül is. A békesség tehát nem függ a körülményektől.

A Szentlélek már többször eszembe juttatta a Shalom szót. A Shalom egy héber szó, a jelentése: teljesség, helyreállás minden hiány nélkül.

Egy reggelen a csendességem alkalmával megkérdeztem Istent, hogyan imádkozzak abban az élethelyzetben, amelyben épp voltam. Hallottam, ahogy azt mondja: „Shalom”. Azóta ugyanezt üzente három másik emberen keresztül.

Amit biztosan tudok – nemcsak a saját életemre nézve, hanem a tiédre is –, az ez: Isten a Shalom Istene. Ha épp próbákkal és nehézségekkel nézel szembe, ha úgy érzed, hogy az ellenség meglopott, hadd bátorítsalak ma.

A Shalom nem más, mint Isten szíve. Az elménk, a testünk és a lelkünk teljes helyreállása. Ha a helyreállás még nem teljes, az azt jelenti, hogy Isten még nem fejezte be a munkáját benned. „Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” (Fil. 4:7) Ezt a minden értelmet meghaladó békességet ígéri Ő.

Vannak dolgok, amiket most még nem értek, de tudom, hogy Isten jó, mindezek közepette is.

És azon dolgozik, hogy teljessé tegyen. 

 

 

Fordította: Szilágyi Anna

Forrás: Instagram

 

Borítókép - Fotó: Crazy Media | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás