2022. 04. 13.

Több mint 2 millióan látták már ezt a Máté-passió előadást – VIDEÓ

A Holland Bach Társaság előadásában elhangzott J.S. Bach Máté-passiót már több mint kétmillióan látták a YouTube-on. A hollandoknál 1870-től nagy hagyománya van a Máté-passió évenkénti előadásának, szinte kivétel nélkül minden holland hallotta már ezt a klasszikust.

Az „All of Bach” kezdeményezésnek köszönhetően kiváló minőségű felvételek készülnek a Holland Bach Társaság és meghívott vendégei által előadott Johann Sebastian Bach-darabokról. 

A Társaság szerint akár odavan valaki a komoly zenéért, akár nem, a hollandoknál mindenki tudja, mi az a Máté-passió. A darab előadásának hagyománya egészen 1870-ig nyúlik vissza. Az 1921-ben alakult Holland Bach Társaságnak az alapítói hittek abban, hogy a passiót ott kell előadni, ahová az tartozik – a templomban. 

hirdetés

A 2014-es előadásról készült kiváló minőségű felvételt már több mint 2 millióan látták. A passió koncertek hazánkban is igen népszerűek, azonban ha valaki nem tud eljutni egy ilyen előadásra, akkor ez a fantasztikus videó is kárpótolhatja.   

Borítókép: YouTube
Videók Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás