2022. 04. 13.

#csakegygondolat – Mikor nem értjük Isten időzítését

Van, amikor már olyan régóta vársz valamire, hogy Isten ígérete mintha halványodni kezdene. Az is lehet, hogy elkezdesz kételkedni abban, hogy törődik veled. De hadd bátorítsalak egy rövid gondolattal és igével, hogy Rá igenis számíthatsz!

Biztos veled is előfordult már olyan, hogy nagyon sokat kellett várnod valamire, és eközben már abban is elbizonytalanodtál, hogy Isten egyáltalán törődik-e veled. Lehet, hogy egy új munkára, gyógyulásra, vagy épp a társad megtalálására vársz – a bizonytalanság mindezekben benne van.

Nehéz kezelnünk, mikor nem mi irányítjuk az életünk menetét, mikor a jövő annyira ködös.

De figyelj csak, mit mond Isten: „Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket. Ezt mondom: Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik.” (Ézs. 46:10) Ha te már mindent megtettél, ami emberileg lehetséges, és odaadtad Istennek a vágyaid, a kéréseid, akkor tudd, hogy Ő nagyon is figyel rád. Ő az összképet látja és ez alapján dönt az időzítésről, még pedig úgy, hogy az a javadra váljon. Egy másik ige éppen ezt erősíti meg: „Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál.” (Ézs. 55:9) Ha összehasonlítjuk a saját életünket másokéval, akkor könnyen megtéveszthet minket a gonosz. Van, hogy nem kell értenünk, miért várunk még mindig – a bizalmunkat viszont újra és újra, mindennap Istennek adhatjuk.

Tudva, hogy Ő hűséges.

hirdetés
Borítókép - Fotó: Travelling-light | Dreamstime.com
#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás