2022. 04. 05.

,,Letérdeltem, imádkoztam, és egyszer valóban éreztem, hogy megsimogat” – Cseke Péter

Cseke Péter Kossuth-díjas színművész már kisgyermekként is érdeklődött a hit iránt, végül felesége mélyen vallásos családjának köszönhetően találta meg azt, amit keresett. A művész minderről a Duna Televízióban mesélt.

Cseke Péter Kossuth-díjas színművész, rendező az Isten kezében című műsorban beszélt életéről és hitéről. A Kecskeméti Katona József Színház igazgatója jelenleg egy vallási témájú darabot rendez. Az Ég tartja a Földet musical Árpád-házi Szent Erzsébet történetét dolgozza fel Zsuffa Tünde azonos című regénye alapján.

A darab kapcsán Cseke Péter elmondta, mekkora szükség van a példaképekre. „Azt érzékelem, hogy manapság a példaképek kezdenek kiveszni az életünkből, főleg a fiatalokéból. Márpedig szükségünk van rájuk. Szent Erzsébet szerintem olyan, akire fel lehet nézni és tanulni lehet tőle” – mondta. A színész-rendező kiemelte, hogy az Ukrajnából menekült fiataloknak külön előadással szeretnének készülni. 

hirdetés

Cseke Péter személyes, hitbeli élményeiről is beszámolt: „Az óbudai lakótelepen laktunk, az ott álló szép kis templomba többször is ellátogattam, ha valami jó ért, hogy megköszönjem a Jóistennek. Letérdeltem, imádkoztam, és egyszer valóban éreztem, hogy megsimogat. Ez egy csodálatos megerősítő élmény volt” – mesélte. 

A teljes adást itt lehet megtekinteni.

 

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás