2022. 04. 01.

Ha egy dolgon változtathatnál az életedben, mi lenne az?

Provokatív kérdést tettünk fel olvasóinknak: ha egy dolgon változtathatnának az életükben, mi lenne az? Izgalmas válaszok születtek.

„Istennel szorosabb kapcsolatot kialakítani.”

Rengeteg hasonló választ kaptunk. Ezen az egy tényezőn rengetegen változtatnátok. Van, aki sajnálja, hogy nem előbb ismerte meg Istent, mások egy hivatásra mondtak volna igent. „Előbb igent mondani Istennek”, „Többet lennék Istennel”, „Szerzetesrendbe vonultam volna”, „Minden felesleges percet, ami Istentől távolabb vitt”, „Tizenévesen már beszélgetnék az Úrral”,

„Soha nem fordulok el az Úrtól. Most teljesen más lenne az életem.” 

„Az irányítást átadnám Istennek felette!”, „Sokkal korábban közelebb kerültem volna Istenhez.”

Sok válasz érkezett a családtagokra vonatkozóan. Olvasóink jelentős része kívánja, hogy szerette/szerettei keresztények legyenek. 

hirdetés

„A szüleim keresztények lennének. Semmi másra nem vágyom jobban.” 

„A párom keresztény lenne”, „Legyen apukám keresztény, Istenfélő ember, aki nem rettegésben tartja a családot.” 

„Nem lennék annyira maximalista”

Nem mindenki változtatna a körülményein, annál inkább saját magán. Ahogyan az egyik válaszban is megfogalmazta olvasónk: „Amin tudok változtatni, az csak tőlem függ, hogy változzon…”

De min is szeretnétek változtatni? „Hozzáállás”, „A stressz, a pánik megszüntetése”, „Türelem”, „Mentális egészségem”, „Jobban megélni a jelen pillanatait”, „Túlaggódás mennyiségén”, „A lustaságomon”, „Hogy korán kelő legyek”.

„Semmit, mert minden hozzásegített ahhoz, aki most vagyok.”

„Gimnáziumot váltottam volna”

Egy-egy olyan döntést is írtatok, melyről úgy gondoljátok, jó lenne/ jó lett volna meglépni. Az iskolaváltást többen is írták. „Átmennék másik iskolába (Ezt még lehet, hogy megteszem… Csak még gondolkodom)”.

Mások a karrierjüket alakították volna eltérően: „Profi táncos lettem volna”. De olyan is akadt, aki utólag úgy gondolja, több gyermeket vállalt volna: „A harmadik gyermekem után szültem volna egy negyediket, hogy a kicsi se legyen egyedül.”

Köszönjük nektek, hogy megtiszteltetek minket a bizalmatokkal. Izgalmas válaszok érkeztek, melyeken érdemes nekünk is elmerengenünk. 

Te mit válaszoltál volna? Írd meg kommentben!

 

 

 

Borítókép: Ammentorp | Dreamstime.com
Nagy kérdések
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás