2022. 03. 31.

„Bárcsak újrakezdhetném”

Ha azon veszed észre magad, hogy az életed nem jó irányba tart és eltávolodtál Istentől, tudd, hogy Nála mindig van esély újrakezdeni! Ő nem csak abban akar segíteni, hogy visszakerüljünk az általunk jobbnak képzelt életbe. Ő azt szeretné, hogy megtapasztaljunk egy teljesen másfajta életet!

Egy reggel megnézed az életed, és ráébredsz, hogy a legjobb erőfeszítéseid ellenére összezavartad a dolgokat. Tele vagy csalódással és lelkiismeret-furdalással. És most, hogy már sokkal tisztábban látod a dolgokat, szeretnél egy újabb esélyt. De nem vagy biztos abban, hogy megkaphatod.

Gondolkodj el azon, hogy miért is kaphatnál új esélyt?

Mindannyiunkban van egy meggyőződés, hogy életünk Isten jóságából és szeretetéből fakadt, és arra teremtettünk, hogy még többet kapjunk belőlük. Amikor padlót fogunk és rájövünk, mennyire megkavartuk az életet, és az élet mennyire megkavart minket, erre reagálva mondjuk: „Bárcsak újrakezdhetném.”

Az benne a szép, hogy újrakezdheted. A szeretetből és jóságból való eredetedről szóló megérzésed helyes. Isten megengedi, hogy teljesen újrakezdd.

hirdetés

A legtöbben, amikor készen állunk az újrakezdésre, csak szeretnénk visszalépni az életben oda, ahol akkor voltunk, mielőtt elindultunk a lejtőn. Istennek viszont más tervei vannak. Ő nem csak abban akar segíteni, hogy visszakerüljünk az általunk jobbnak képzelt életbe. Ő azt szeretné, hogy megtapasztaljunk egy teljesen másfajta életet.

Nemcsak a jövőd változik meg, amikor visszatalálsz Istenhez, hanem a múltad és jelened is.

Készen állsz, hogy elhagyd a múltból eredő fájdalmak napjainak sorozatát, a céltalan jelent és a jövőddel kapcsolatos bizonytalanságot? A megbánástól az Istenben való otthonod felé vezető út elvisz téged egy mélyebb, igazabb élethez – olyan élethez, ami arra hív, hogy kezdd újra ma, és kezdj úgy élni, ahogyan Isten mindig is megálmodta, hogy élhetnél… örökké.

Milyen lenne elhinni, hogy Isten megengedi a teljes újrakezdést még ma? Hogyan változna meg a jövőddel kapcsolatos gondolkodásod?

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Weeranuch Phiokham | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás