2022. 03. 30.

A bátor pap megmentett egy szörföst a cápatámadástól

Nem mindennapi történet látott napvilágot: egy pap megmentett egy szörföst Ausztráliában, akit cápatámadás ért és nem sokon múlt az élete. Az atya a tettéért bátorságdíjat  kapott.

Liam Ryan atya elnyerte a rangos Ausztrál Bátorság Díjat, amiért beevezett a tengerbe és kimentett egy szörföst, akit egy ötméteres fehér cápa támadott meg.

A 28 éves szörfös, Phil Mummert 100 méterre volt a parttól a Bunkeröbölnél, Nyugat-Ausztráliában. A Gondviselésnek hála Ryan atya is a közelben tartózkodott: „Épp a legjobb barátommal és a családommal nyaraltam, mikor úgy döntöttünk, menjünk el egy rövid szörfölésre a Bunker-öbölhöz” – mesélte a pap a Cath News-nak.

Ezután részletesebben elmesélte a cápatámadást: „Nem voltunk bent sokáig a vízben, és már épp visszafelé eveztünk, hogy készüljünk a második hullámra, mikor észrevettem, hogy egy ötméteres fehér cápa köröz egy szörfös mellett. A cápa hirtelen rátámadt a szörfösre, ráharapott a szörfdeszkájára és az alsó lábszárára, így a szörfös beesett a vízbe.”

hirdetés

Mummert be tudta tenni a félig leharapott szörfdeszkát a cápa szájába, de az továbbra is körülötte körözött. Végül Ryan atya, a barátja és egy másik ott lévő szörfös – nem kétség, hogy isteni beavatkozásnak köszönhetően – meg tudták menteni Mummertet.

„Phil nagyon szerencsés volt: később tudtuk meg, hogy a cápa épphogy nem a fő artériáját sebesítette meg. Talán szerencsének hívod, de én jobban szeretem Gondviselésnek nevezni” – fogalmazott a pap.

Ryan atya, az ausztrál  St John of God Midland kórház káplánja örült a bátorságdíjnak, de elmondta, egyszerűen ösztönösen cselekedett (bár szerintünk inkább a Főnöke, Isten utasításait követte 😊).

A mentőakció ráadásul egy új barátsághoz vezetett: Ryan atya és Mummert közeli barátokká váltak, és az eset után két évvel is összejárnak.

 

Forrás: Aleteia.org

Borítókép - Fotó: St John of God Midland Public & Private Hospitals
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás