2022. 03. 24.

A Duna World élőben közvetíti, ahogy Ferenc pápa felajánlja Szűz Máriának Ukrajnát és Oroszországot

Magyarországon – és a Kárpát-medencében is – követni lehet majd Ferenc pápa történelmi gesztusát, amelyben Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ajánlja fel Oroszországot és Ukrajnát.

Bűnbánati szertartást közvetít Rómából március 25-én, pénteken 17 órától a Duna World. A nagyböjti eseményen Ferenc pápa imádkozik a békéért, valamint Oroszországot és Ukrajnát is felajánlja Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. A szentatya felhívásához Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is csatlakozik. A közmédia 130 perces élő közvetítésének kommentátora Barlay Tamás, szakkommentátora Török Csaba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tv-referense lesz.

A pápai felajánlás az ukrajnai püspöki konferencia felhívását meghallgatva történik: Ferenc pápa március 25-én, pénteken 17 órakor kéri az isteni közbenjárást a két nemzetre és az egész világra. A katolikus egyházfő levélben kérte püspökeit és a papokat is, hogy csatlakozzanak hozzá a békéért szóló imában, amely elhangzik a bűnbánati liturgia részeként. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is csatlakozik a szentatya felhívásához.

Szűz Mária anyaként fogadja szívébe a neki ajánlott nemzeteket, szíve a világot megváltó isteni szeretet egyik megnyilvánulása, a felajánlás célja a kegyelem elnyerése.

Bűnbánati szertartás közvetítése Rómából – március 25-én, pénteken 17 órától a Duna Worldön.

Forrás: MTVA Sajtóosztály

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás