2022. 03. 23.

7 mód, hogy jobban kapcsolódj Istenhez

Biztos észrevetted már, hogy vannak keresztények, akik szorosabban kapcsolódnak Istenhez. Milyen módokon léphetünk közelebb Hozzá?

Próbáltál már letölteni több mint tíz, vagy akár több mint száz megás fájlt? A kapcsolás hatásfoka szerint aztán tájékoztatást kapsz, hogy a fájl letöltése több órát, vagy több mint tíz órát, s akár több napot is igénybe vehet. Ha azonban a kapcsolás kitűnő, ugyanarra a műveletre néhány perc is elég. Ugye hihetetlen a különbség?

Ugyanígy, észrevetted-e már, hogy úgy tűnik, egyes keresztények sokkal inkább összeköttetésben vannak Istennel, mint mások? Íme, mit mond azonban a Szentírás: „Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten; hanem minden nemzetben kedves őelőtte, aki őt féli és igazságot cselekszik.”  (Apcsel. 10: 34-35)
Világos, hogy Istennek nincs „kedvence”, akit „jobban szeret”. Mi teszi hát lehetővé, hogy „nagy hatásfokon” kapcsoljunk Istenhez? Íme hét eljárási lehetőség a gyakorlati életben:

 

1. Gondolj rendszeresen Istenre!

 A Szentírás azt mondja, hogy olyanok vagyunk, mint lelkünk gondolatai! (Péld. 23:7)

 

hirdetés

2. Hagyd, hogy Isten Igéje átitasson!

Nem csupán szárazon, hanem elmélkedve olvass néhány szentírási verset vagy szót, amit szívedben újra és újra hallgatsz.

 

3. Hagyd a Szentlelket életedben hatni!

Kezdd azzal, hogy engeded szólni hozzád! Sok keresztény számára nem természetes, hogy Isten hangját hallgassa, pedig akik elmennek odáig, sokkal jobb kapcsolással rendelkeznek.

 

4. Iktass a lelki életbe jó szokásokat és fegyelmet

Gondolj arra, hogy Jézusnak is szokása volt, hogy a getszemáni kertben imádkozzon!

 

5. Dicsérd Istent énekekkel!

Az imádás minket összeköttetésbe hoz Istennel! „Akik őreá néznek, azok felvidulnak, és arcuk meg nem pirul.” (Zsolt. 34:6)

 

6. Adj mindig hálát!

A hála közel visz Isten szívéhez. Így kezdd és fejezd be a napot: „Köszönöm, Uram, hogy…”, és sorolj fel legalább öt okot, amiért köszönetet mondasz!

 

7. Vegyél példát azokról, akiknek nagy a hitük!

Pál apostol mondta: „Legyetek az én követőim, mint én is a Krisztusé.” (1Kor. 11:1) Keress követendő példaképeket, és látni fogod, hogy Isten jobban fog életedben cselekedni!

 

Forrás: YouVersion

 

Borítókép - Fotó: Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás