2022. 03. 22.

„De ha nem tenné is” – Allyson Rowe írása arról, min alapszik a hitünk

Az egykori szépségkirálynő, Allyson Rowe Schaffer, aki nem egy alkalommal tett tanúbizonyságot hitéről, ezúttal az Instagram-oldalán  evangélizált. Sidrák, Misák és Abednégó történetén keresztül világított rá arra, milyen gyakran nézzük azt, mit tesz értünk Isten, és nem azt, hogy kicsoda Ő.  

„Az egyik kedvenc szakaszom az egész Bibliában a Dániel 3:17-18. Sidrák, Misák és Abednégó a kemence tüzébe kellett menjen Nebukadneccar király parancsára, amiért nem voltak hajlandóak meghajolni előtte és imádni őt.

Ezek voltak az utolsó szavaik, mielőtt az izzó kemencébe vetették őket: „Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király! De ha nem tenné is, tudd meg, ó, király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!” Annyira időszerű ez ma is.

Ő ki tud minket szabadítani…de ha nem tenné is… Ő akkor is Isten. Ő akkor is jó. Sokszor tapasztalom, hogy

hirdetés

az Istennel való kapcsolatunkat arra alapozzuk, hogy Ő mit tesz értünk, nem pedig arra, hogy Ő kicsoda.

Teljesítményalapú nézőpontunk van.

Nemrég emlékeztettek erre a saját életemben. Isten egy Ábrahám-Izsák helyzetéhez hasonló jelenetre hívott. Teljes megadásra. Ez az a fajta megadás, amikor valamit leteszel Isten lába elé, elsétálsz, és nem veszed vissza. Gyengéden és kedvesen kért meg, hogy tegyem az oltár elé. És abban a pillanatban a saját hitemmel ütköztem.

Valóban bízom Istenben, amikor az életem lehetetlen irányt vesz?

Mikor a körülményeim és Isten szava merőben eltér egymástól? Melyiket választod alapként? Uram, én Téged választalak…akkor is, ha nem úgy válaszolsz a kérésemre, ahogyan én akartam. Hiszem, hogy akkor is jó vagy. Nem fogok meghajolni a félelem és a kétség előtt.

A hit a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Amikor mi ráállunk Isten szavára, Ő állja a szavát. Istent választjuk: nem azért, amit tesz értünk, hanem azért, aki Ő.

Ő minden jónak a forrása. Minden békességnek a forrása. Ő maga a szeretet. Ő az állhatatosság. Erő. Megújulás. Megnyugvás. Igazság. Ő Isten.”

Forrás: Instagram

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás