2022. 03. 21.

5 kérdés magadhoz, ha elkerül a békesség

A békét a világ szemszögéből úgy definiálják mint „szabadság a zavaroktól; nyugalom.” A hívők számára azonban ez sokkal több. Igen, létezik a belső nyugalom állapota, de ez egy természetfeletti ajándék, amely túlmutat a körülményeken.

Isten békéje a tied lehet, függetlenül attól, min mész keresztül.

Ha betegségben szenvedsz, nyugodt lehetsz. Viszálykodás vesz körül? Még mindig lehet békességed. Akár elvesztetted az állásodat, váláson mész keresztül, elveszítetted egy szerettedet, elutasítottak, vagy rossz a családi háttered, békében élhetsz. Isten békéje minden körülmény ellenére a tiéd lehet.

Ez a béke azt jelentené, hogy nem fáj semmi? Egyáltalán nem. Azt jelentené, hogy könnyű? Nem, dehogy. Akkor lehet békességed, ha átadod a terheidet Istennek, és megkéred, hogy vigye őket helyetted.

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.” (Mt 11, 28-30)

Bár nincsenek varázslatos receptek arra, hogy a békességet hogyan érheted el, érdemes feltenned magadnak az alábbi kérdéseket. Ha megállsz egy percre és reflektálsz a saját érzéseidre, imaéletedre, akkor máris közelebb jutsz a megoldáshoz. A következő kérdések segíthetnek ebben:

  1. Imádkoztam érte?
  2. Tényleg odaadtam Istennek?
  3. Azt kérem Istentől, hogy áldja meg az ÉN tervemet, ahelyett, hogy elkérném Tőle az ÖVÉT?
  4. Még mindig kapaszkodom abba, hogy a saját erőmből oldjam meg?
  5. Előfordult már valaha is, hogy vágytam a békességre, egy probléma megoldódására, a dolgok megértésére, és Isten cserben hagyott volna?

Az utolsó kérdés lényege, hogy emlékeztesd magadat Isten csodáira az életedben. Ha régóta hitben jársz, akkor könnyebb ezekről megfeledkezni. Nem árt, ha feleleveníted őket. 

Tehát ha hiányzik a békességed, nézd meg, Isten mit ígért neked – ez egy ajándék, és azt szeretné, hogy bőségesen legyen neked belőle! 

„Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!” (Jn 14,27)

„Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel.” (Zsolt 29,11)

 

Borítókép: Korrawin Khanta | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás