2022. 03. 17.

„Azt hittük, nagyon szabad emberek vagyunk”

A Muzslai házaspár fiatalként hippi életet élt, egy idő után azonban megcsömörlöttek ettől az életmódtól, és Istenre találva új alapokra helyezték életüket. Ahogy fogalmaznak, együtt formálódtak az apaságban-anyaságban, mindenben együtt nőttek, és életük minden területét átadták Istennek, így tizenegy gyermeknek lehetnek ma a szülei. A Találkozások című műsor adását szemlézzük.

„Korábban minden ellen lázadtam: a család, az iskola, a munka ellen. Apa nélkül nőttem fel. Drogoztam, rengeteget ittam, ebből az életformából lettem édesapa” – mesél a kezdetekről Muzslai Gábor.

Felesége, Muzslainé Nagy Etelka a korábbi hippi életmódjukról azt mondta, azt hitték, nagyon szabad emberek. „Egy idő után nagyon nagy üresség volt bennem, megcsömörlöttem és tisztaságra vágytam.

Nagyon hálás vagyok, hogy a szüleim korábban istenfélelemre neveltek, mert így tudtam, kihez kell fordulni”

– mesélte.

hirdetés

A házasságuk előtti időszakra is kitért. „Nekem Isten megmutatta, hogy kicsoda Gábor. Kívülről csak egy szakadt, csöves srácnak látták, többen próbáltak is meggyőzni, hogy szakítsak vele, de ezek a beszédek nem jutottak el a szívemig. Éreztem, hogy az az igaz, amit mások nem látnak, de én igen.”

Mint mondták, Isten megtartotta őket abban, hogy együtt imádkozzanak, olvassák a Bibliát, de ez egy hitharc volt a múltjuk miatt. „Úgy akartunk élni, hogy minden területet alárendeljünk Istennek, így az Ő kezébe adtuk a gyerekvállalást is: végül tizenegy gyerekünk született” – mondta Etelka.

Vallják, a házaság az egyik legszebb dolog, amit Isten kitalált, de egyben a legnehezebb is.

Ott kiderül, kik vagyunk, nincsenek titkok, nincsenek álarcok.

Megértették, akkor lesznek boldogok, ha boldoggá teszik a házastársukat, mert ők egy testté váltak.

„Az első gyerekünknél még fogalmam sem volt, mit kellene csinálni. Aztán szépen belerázódtam és igyekeztem követni a bibliai elveket” – elevenítette fel Muzslai Gábor. A feleség elmondta, soha nem volt teher, inkább hatalmas öröm, ha új gyermek érkezett a családba. „Nem aggódtunk vagy spekuláltunk, hogy miből fogunk megélni, az egészet rábíztuk Istenre és Ő tényleg mindig gondoskodott rólunk” – összegezte Muzslainé Nagy Etelka.

Borítókép - Fotó: Bizony, Isten - YouTube
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás