2022. 03. 16.

Biztató kapaszkodók a nehéz időkben, avagy hogyan ne félj – Bedő Imre

Az ukrán-orosz konfliktus szorongásával muszáj valamit kezdenünk, különben nem lesz erőnk akkor, amikor a leginkább kéne. De mit tehetünk a félelem ellen, mibe kapaszkodhatunk? Többek között erről beszélt Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója legújabb videójában.

Hogyan tudunk kapaszkodókat találni ma, amikor semmi megnyugtató nincs körülöttünk? Hogyan tudunk félelem nélkül élni? – teszi fel a feszítő kérdéseket Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

Hihetetlenül nagy szükségünk van arra, hogy mi magunk megnyugodjunk és ebből a nyugalomból tudjunk adni a környezetünknek is. Mindezt úgy, hogy folyamatosan nyomás ér minket, legyen szó a migrációs nyomásról, a klímaváltozásból fakadó szorongásról, a Covidról vagy épp most a háborús nyomásról.

Úgy tűnik, hogy be kell rendezkednünk az állandó stresszkezelésre.

„A cél az, hogy minél inkább függetlenedjünk a stressztől. Vegyük észre, hogy mennyi mindenre nincs ráhatásunk. Időnként tudatosan fogyasszunk kevesebb hírt és összpontosítsunk az életünk szép dolgaira! Bízzunk abban, hogy ha a helyzet úgy hozza, össze tudunk fogni!” – sorolta Bedő Imre.

A félelem akkor is felőrül, ha még nincs baj. Épp ezért elfogy az erőnk addigra, mire valóban cselekedni kéne. Tartogasd az erőidet későbbre! Akkor tudsz tisztán gondolkodni és stratégiát alkotni, ha már van valami konkrét feladat. Most még semmit nem tudunk biztosan.

„A hit szerepe is óriási ezekben az időkben.

Nem azért kell imádkozni, hogy ne érjenek kihívások, hanem hogy legyél elég erős, okos, alázatos ezekhez. Legyen elég szellemi-lelki muníciód, hogy meg tudj küzdeni ezekkel!” – hangsúlyozta.

A mindenre való felkészülés titka Bedő Imre szerint nem az elképzelésekben van, hogy mi hogyan fog történni, hanem az önbizalomban, a magabiztosságban. Önbizalmat pedig az tud szerezni, aki minél több feladatban megpróbálja önmagát. „Amit megoldasz, az megerősít, amit nem tudsz megoldani, az pedig tanít téged” – fogalmazott. A férfi kisugárzásban is lényeges elem a tudás, hogy annyi mindent megoldottunk már, bármi történik is, majd akkor kitalálok valamit, és mindeközben megőrzöm a belső nyugalmam.

A teljes adást megnézheted itt:

 

Borítókép - Fotó: Forkosmos | Dreamstime.com
Férfiak Klubja
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás