2022. 03. 16.

Az élő hitű keresztényeknek virágzóbbak a kapcsolataik egy friss felmérés szerint

A gyakorló keresztényeknek kétszer akkora valószínűséggel vannak virágzó kapcsolatai, mint az átlag felnőtt lakosságnak az USA-ban – derült ki a Barna Group egyik friss kutatásából.

Egy nemrég közzétett felmérés alapján – amelyet a Barna Group készített – a gyakorló keresztények 61 százalékának van virágzó párkapcsolata és baráti kapcsolatai, szemben az átlag felnőtt lakossággal, akikre ez 28 százalékban igaz. Az adatok egy online kérdőív eredményein alapulnak, amelyet 2021 őszén készítettek, több mint ezer fő bevonásával.

Alyce Youngblood, a Barna Group alelnöke elmondta, közvetlen összefüggés volt a virágzó kapcsolatok és aközött, hogy az érintett jár-e valamilyen gyülekezetbe, hiszen itt gyakran szoros barátságok alakulnak ki. A tanulmány azt is kimutatta, hogy minél több a mély és szoros kapcsolat a gyülekezet tagjai között, annál valószínűbb, hogy rendszeresen részt vesznek az istentiszteleteken. A felmérés azt is számadatokkal erősítette meg, hogy minél több egy gyülekezetben a gyakorló keresztény, annál több virágzó kapcsolat alakul ki.

Az az összefüggés is kimutatható, hogyha egy gyülekezet erős, akkor erősekké válnak benne az emberi kapcsolatok, és ugyanez igaz fordítva is. A felmérés arra is rámutatott, hogy

hirdetés

aki többször látogat templomba és elkötelezett a Biblia tanítása iránt, annak nagyobb eséllyel lesznek szoros kapcsolatai.

„Nem ez az első bizonyíték arra, hogy a hitközösségbe tartozó emberek között erős és mély kapcsolatok alakulnak ki” – jegyezte meg Youngblood. Hozzátette, a világjárvány alatt, mikor nem volt lehetősége a gyülekezeteknek összejönni, csak online istentiszteleteket nézhettek, a keresztények ugyanúgy magasan elégedettek voltak a kapcsolataikkal, ami azt mutatja, hogy nemcsak az alkalmak idején találkoznak.

A felmérés azt is megmutatta, hogy a gyakorló keresztények 72 százaléka érzi úgy, hogy a gyülekezetüknek kiemelt jelentősége van abban, hogy formálódjon a jellemük.

És hogy miért van jelentősége a virágzó kapcsolatoknak? A Barna Group már több korábbi tanulmányában is kimutatta, hogy a kapcsolataink minősége jelentős hatással van az egész életünk minőségére:

minél jobbak a kapcsolataink, annál boldogabbak vagyunk.

Forrás: Christianpost.com

Borítókép - Fotó: Ammentorp | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás