2022. 03. 11.

Tavaszi bakancslista – 10 tipp a megújulásra

Bár az időjárásban még nem mindig érezzük, de hivatalosan is itt a tavasz! Egyre több szín, illat, napfény jön be a napjainkba – csak vegyük észre! Íme 10 tipp, hogyan is hangolódjunk rá egyre inkább erre a gyönyörű évszakra.

  1. Kirándulj a szabadban!

A tavasz egyik legnagyobb előnye, hogy melegszik az idő és zöldül a természet: irány egy közeli erdő vagy hegy! A téli otthonülés után a testünknek-lelkünknek is nagyon jót tesz egy kis kikapcsolódás a természetben. Nem kell óriási túrára gondolni: kezdetnek 5-6 kilométer is remek.

  1. Menj el biciklitúrára!

Ha a gyaloglásnál jobban szeretsz két keréken kalandozni, akkor egy tavaszi bringatúra a tökéletes választás! Itt sem a megtett táv a lényeg, sokkal inkább, hogy végre friss levegőn lehetsz és láthatod a tavaszi zsongást.

 

  1. Selejtezd ki a gardróbod

Ugye neked is jó érzés, mikor elteheted a kötött pulóvereket, csizmákat és helyette jöhetnek a vékonyabb, színesebb darabok? Tarts gardróbrendezést, akár a barátaiddal! Segíthetnek eldönteni, mi maradjon, mi menjen – például egy adományboltba.

hirdetés

 

  1. Írj postai levelet!

Manapság már igazán ritka, ha valaki nem online üzen nekünk, hanem veszi a fáradságot és kézzel ír egy postai levelet. Lepd meg ezzel a barátiad, a nagyszüleid vagy bárkit! Írd le, mennyire hálás vagy érte vagy idézz egy bátorító igét!

 

  1. Tarts imasétát!

Most a nagyböjt alatt fontos, hogy ne csak lemondjuk valamiről, hanem beszélgessünk többet Istennel ez idő alatt. Ennek az egyik legjobb módja, ha csak kimész sétálni egy csendes helyre és közben imádkozol. Meglátod, sokat tud adni. Plusz tipp: hagyd otthon az okostelefonod, hogy semmi ne terelje el a figyelmedet.

 

  1. Kávézz a szabadban!

Egyre több kávézó és étterem nyitja meg a teraszait – használd ki! Remek élmény egy finom habos kávé fölött beszélgetni a pároddal vagy a legjobb barátoddal és közben magadba szívni a D-vitamint.

 

  1. Vegyél virágokat!

Rengeteget tud javítani a hangulatunkon, ha feldobjuk a lakást néhány színes virággal. Legyen vágott vagy cserepes – egyből tavaszi hangulatot ad a belső térnek! Az még jobb, ha kereted is van, ahova ki tudsz ültetni virágokat.

 

  1. Nézz cseresznyefavirágzást!

Már nincs messze az az időszak, hogy amikor kinyílnak a színpompás cseresznyefavirágok. Budapesten ennek két legszebb helyszíne az ELTE Füvészkert és a Tóth Árpád sétány, a várban. Fogadjunk, hogy nem bírod ki fényképezés nélkül!

 

  1. Tűzz ki egy célt a Bibliaolvasásban!

Azt tapasztaltam, sokat tud lendíteni a motiváltságon, hogy mindennap igét olvassak, ha kitűzök valamilyen új célt. Például szeretném elolvasni 1 vagy 2 hónap alatt Pál apostol leveleit. Vagy egy hét alatt végigveszem Ézsaiás könyvét és kijegyzetelem belőle azokat a mondatokat, amelyek különösen megragadtak. Bármit is válassz, mindenképp gazdagabbá válsz.

 

  1. Társasozz a barátaiddal!

A sok kötelesség és a világ problémáiról való beszélgetések nem csoda, ha egy idő után leterhelnek mentálisan. Néha igenis tarthatsz hír-szünetet és leporolhatjátok a társasjátékokat otthon. Már néhány óra közös idő és nevetés rengeteg erőt tud adni.

Borítókép - Fotó: Teresa Kenney | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás