2022. 03. 09.

Szétválasztott sziámi ikrek: Rabeyán sürgős műtétet hajtottak végre

A 2019 augusztusában szétválasztott, fejüknél összenőve született bangladesi ikerpár egyik tagján, Rabeyán sürgős műtétet kellett elvégezni, hogy a 2020 októberében történt koponyarekonstrukciót követően felmerült idegsebészeti és plasztikai sebészeti problémáit egy újabb műtéttel megoldják az orvosok – szól az alapítvány közleménye.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány szervezésében Pataki Gergely sebész és plasztikai sebész, illetve az indiai származású német idegsebész és plasztikaisebész-professzor, Kartik Krishnan utazott Dakkába, hogy a bangladesi idegsebészekkel együtt elvégezzék Rabeyán a szükségessé vált újabb koponya- és lágyrész-helyreállító beavatkozást 2022. március 7-én. A műtét a terveknek megfelelően sikerült, a gyermek állapota stabil; még további speciális kezelések várnak rá.

Jelenleg az öt és fél éves ikrek „Operation Freedom” névre keresztelt szétválasztó műtétsorozatának negyedik szakasza zajlik a rekonstrukciós műtétekkel és a folyamatos rehabilitációval.

hirdetés

A műtétet követően az alapítvány orvosai megvizsgálták a nyáron esedékes következő bangladesi misszió során operálandó másik gyermeket is, ezzel is elősegítve a misszió munkájának hatékonyságát.

Borítókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás