2022. 03. 09.

Neked lett készítve – Révész Szilvi bátorító gondolatai

A számolatlan szükség láttán az ember könnyen összezavaradik, elbizonytalanodik: mit kellene tennem, mi az én felelősségem, hol van a helyem, nekem kell megtennem ezt vagy azt? Révész Szilvi író bátorító és nagyon aktuális gondolatait szemlézzük.

A napokban nekem sokat jelentett az Efézus 2:10. üzenete:

“Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.”

Isten különleges, egyedi, megismételhetetlen alkotása vagyok, akit az Atya okkal és céllal hozott be ebbe a világba. Épp most és épp itt. Épp ilyen adottságokkal: erősségekkel, gyengeségekkel és korlátokkal. Ezekkel a kapcsolatokkal, ilyen teherbírással, az ajándékok pont ilyen együttállásával.

hirdetés

Nem egy véletlen volt. A Teremtő tökéletes terve áll a háttérben.

Épp ezekre az időkre születtem, és épp azokra a feladatokra, amelyeket elém hoz – mert nekem készített. Ahogy veled is teszi. Nem vagy felelős minden ember minden szükségéért, még csak azokért se, akik azt állítják, és rád próbálják tolni a feladatot, felelősséget… Istennek tartozol számadással, aki előre látta, hogy mikor, hol és miben szeretne majd használni téged. Neki gondja van és gondja lesz arra, hogy pont azok a feladatok, azok a jó cselekedetek, melyeket neked készített, megtaláljanak. Észre fogod venni! S ha hittel beleállsz abba, amire teremtett, erőt is ad, kegyelmet is, bölcsességet és mindent, ami ahhoz kell, hogy az Ő dicsősége abban a jó cselekedetben látható legyen.

Igen, talán nem a te dicsőséged lesz a leglátványosabb. Az Isten által elkészített jó cselekedetek elsősorban az Ő dicsőségéről szólnak. De számunkra is minden másnál nagyszerűbb örömöt, békességet, mélyebb megelégedettséget és beteljesedést hoznak. Hisz ezekre születtünk! Úgy lettünk megalkotva, hogy az életünk ezek által váljon majd teljessé. Ahogy az egyszerű fordítás fogalmaz: “Ezeket a dolgokat Isten már előre elkészítette, hogy ez legyen az élet útja a számunkra.”

Ez legyen az élet útja a számunkra!

Így legyen! Ma is, holnap is, s minden nap, amíg ezen az úton, az élet útján járunk.

 

Forrás: Révész Szilvi Facebook 

Borítókép - Fotó: Savvas Savvidis | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás