2022. 03. 08.

Karma, jóga, keleti spiritualitás – Szalai Andrással beszélgettünk

Szalai András valláskutató, apologéta, a Pünkösdi Teológiai Főiskola adjunktusa volt vendégünk a Szerintünk podcast legújabb adásában. Andrással a keleti spiritualitásról, jógáról, karmáról és lélekvándorlásról, valamint arról is beszélgettünk, hogyan szólította meg annak idején Isten, amikor zen-buddhista szerzetesnek készült.

Hatalmas népszerűségnek örvendenek a különféle keleti spirituális praktikák, gyakorlatok. Rengeteget találkozhatunk a karma kifejezéssel is, de sokan hisznek a lélekvándorlásban is.

  • De mit is jelentenek valójában ezek a fogalmak ott, ahol megszülettek? Hogyan alakultak át a nyugati emberek szája íze szerint?
  • Mi az a jóga, és hogyan álljunk hozzá keresztényként?

Szalai András rávilágít a különféle tévhitekre és felfedi a divatos fogalmak mögötti vallási elképzeléseket, miközben saját megtéréséről is beszámol: hogyan szólította meg Isten, miközben zen-buddhista szerzetesnek készült?

A teljes adás meghallgatható itt:

Adásaink elérhetőek a Spotify, az iTunes és a Google Podcast felületén is. Iratkozzatok fel ránk az általatok kedvelt platformon, hogy ne maradjatok le a legújabb epizódokról! Ha tetszett, akkor pedig hagyjatok értékelést és osszátok meg, hogy mások is könnyen megtalálhassák!

Dr. Szalai András

Dr. Szalai András valláskutató, a Pünkösdi Teológiai Főiskola adjunktusa, az Apológia Kutatóközpont keresztény felekezetközi hitvédelmi ismeretterjesztő szolgálat igazgatójaként kutató, oktató és tanácsadó szolgálatot lát el. A Magyar Vallástudományi Társaság rendes tagja.

 

Borítókép: Alexandra Barbu | Dreamstime.com
777 PODCAST Szerintünk
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás