2022. 03. 08.

7 gondolat a szabadságról – a háború árnyékában

Hazánk közvetlen szomszédságában háború tört ki, amelynek képkockái és sokkolói hírei elárasztanak minket. Mire kapott az ember szabadságot a teremtéskor Mi a mi felelősségünk, mit tehetünk a békéért?

Íme 7 gondolat az Agapé legújabb adásából, amelyben ezúttal Versegi Beáta-Mária szerzetesnővér, Tapolyai Emőke klinikai szakpszichológus, Lázár Kovács Ákos médiakutató és Frivaldszky János jogfilozófus, politológus voltak Vágvölgyi Gergely vendégei.

1.„Isten azt mondja, hogy elénk adott életet és halált – szabadságunk van választani. Ugyanakkor nagykorúságra hív, hiszen amit választunk, annak a következményeit el kell hordoznunk. Mi emberek szeretnénk szabadságot, de következmények nélkül.” (Tapolyai Emőke)

 

2. „Az igazi küzdelem nem országok között, hanem Krisztus országáért van. A mennyország és a pokol itt kezdődik meg közöttünk. Ha már a legapróbb jót tesszük, az Ő királyságát építjük.” (Fridvalszky János)

 

3. „A Biblia egyik legszebb üzenete, hogy Isten megígéri, velünk lesz mindvégig. Valóban van egy emberi töröttségünk, gyarlóságunk, de Isten nem engedi el a kezünket, virraszt velünk. Tudni azt, hogy Isten egyszer letöröl minden könnyet és bosszút áll minden minket ért szenvedésért, nagyon nagy vigaszt nyújt.” (Tapolyai Emőke)

 

4. „Figyeljünk, hogy mi van körülöttünk! Az itt és mostban, a környezetemben hogyan tudom előmozdítani a megbékélést, a szeretetet? Ugyanígy felfelé is figyeljünk, hogy Istennek mi lehet gondolata velem, velünk a mostani pillanatban.” (Versegi Beáta-Mária)

 

5. „A szenvedés képes felszántani a lelket, és nekünk keresztényeknek az a feladatunk, hogy ebbe a fájdalom által felszántott talajba elvessük a magokat: Isten szeretetének, kegyelmének, reményének magjait.” (Tapolyai Emőke)

 

6. „A kereszténységben nem a másik legyőzése a cél, hanem önmagunk legyőzése a másik érdekében.” (Frivaldszky János)

 

7. „Az imának igenis van ereje a háború idején is! De az ima ott kezdődik, hogy elhiggyük, Isten gyermekei vagyunk és helyreálljon az identitásunk. Belehelyezkedünk Isten jelenlétébe, aki megígérte, hogy mindig velünk van.” (Versegi Beáta-Mária)

 

A teljes adást megnézheted itt:

 

Borítókép - Fotó: YouTube
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás