2022. 03. 04.

Multicégek segítik több millió eurós adományokkal az ukránokat

A napokban a Lidl és az IKEA is bejelentette, hogy nagyobb összegű adományokkal segítik a humanitárius munkát.

„Nemrég jelentettük be, hogy az Ingka Csoport 10 millió eurós támogatással, az Inter IKEA Csoport pedig 10 millió euró értékű adománnyal segíti az UNHCR – az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, a Save the Children és más helyi segélyszervezetek munkáját eszköztámogatás és pénzügyi segítség formájában. Az IKEA Foundation további 20 millió eurót küld azonnali humanitárius segélyként az Ukrajnában élőknek” – olvasható az IKEA közleményében. 

A cég egy keményebb lépésre is elszánta magát, ideiglenesen valamennyi tevékenységüket felfüggesztik Oroszországban és Fehéroroszországban. Az áruházak és gyártóüzemek zárva maradnak, ezzel egyidejűleg minden áruexportot és -importot is szüneteltetnek. Az érintett alkalmazottakat viszont nem büntetik a szankciókkal, nekik továbbra is stabil bevételt biztosítanak. 

hirdetés

A Lidl a tegnapi nap folyamán jelentette be, hogy 7 kamionnyi adományt indítottak útnak a határhoz. A kamionokon többek között tartós élelmiszert, ruhaneműket, takarókat, ágyneműket és higiéniás termékeket szállítottak. A kiosztásban a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segített. 

A Schwarz Csoport – melynek tagja a Lidl is – újabb vállalást is tett: 10 millió euró értékben adományoz termékeket a rászorulóknak. 

„A Lidl és a Kaufland kiskereskedelmi egységeket tulajdonló Schwarz Csoport a krízis kezdete óta különböző segélyszervezetekkel működik együtt a helyszínen, és már 3 millió euró értékben juttatott el pénzbeni és tárgyi adományokat” – írják közleményükben. „A támogatás értékét most pedig 10 millió euróra növeli, mellyel a lehető leggyorsabban szeretne hozzájárulni Ukrajna határ menti területein tartózkodó menekültjeinek ellátásához tartós élelmiszerrel, háztartási textiláruval és higiéniai termékekkel, valamint további adományokkal, melyekre a jelenlegi helyzetben sürgető szükség van” – jelentették be.

Borítókép: Fotó: Lidl Magyarország Facebook
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás