2022. 02. 24.

Ukrán válsághelyzet: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megkezdi a segítségnyújtást

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő akciót indít a kárpátaljai területekre érkező menekültek támogatására, egyúttal felkészíti a kelet-magyarországi térségben működő intézményeit és önkéntes szervezeteit az Ukrajnát ért támadás nyomán Magyarországra érkező emberek megsegítésére, szükség esetén befogadására – írták közleményükben. A szervezet adománygyűjtést is elindított. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat bekapcsolódik a kárpátaljai területekre érkező menekülő emberek ellátásába, a beregszászi járásban működő Máltai Szeretetszolgálaton keresztül támogatást nyújt a településekre érkező családoknak. Ehhez párhuzamosan a Szeretetszolgálat kelet-magyarországi ellátó intézményei és karitatív csoportjai

felkészülnek a Magyarországra érkező, menekülő családok szükség szerinti fogadására, támogatására.

A Máltai Szeretetszolgálat a korábbi humanitárius vészhelyzetekben kialakított eljárásárendje szerint fokozott figyelmet fordít a gyermekek, az idősek, a betegek és a fogyatékos emberek támogatására, mivel az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek támogatásáról rendelkező általános intézkedések rendszerint nem térnek ki a sérülékenyebb csoportok szükségleteire. A máltai szervezet kifejezetten a speciális igényű menekültek megsegítésére is készül.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet az ukrajnai válsághelyzetben otthonukat elhagyni kényszerülő családok támogatására. Segíteni az adomanyozz.hu oldalon indított online átutalással, a 1350-es adományvonal hívásával , vagy a Máltai Szeretetszolgálat 11784009-20200776 számú számlájára történő átutalással lehet. A 1350-es számra indított hívások alkalmanként 250 forint támogatást jelentenek.

 

Borítókép - Fotó: Sulit Photos | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás