2022. 02. 24.

Isten nevében kérjük, hagyjátok abba, most! – Európai püspökök felhívása Ukrajna békéjéért

Szívből jövő felhívást intézett Ukrajna békéjéért Gintaras Grušas vilniusi érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke Firzenzéből, ahol épp a Földközi-tenger térsége, a béke határa című találkozó zajlik. Üzenetét teljes terjedelmében közöljük a Magyar Kurír nyomán,  magyar fordításban.

Felhívás Ukrajna békéjéért

Az Európában jelen lévő egyházak erőteljesen elítélik, ami ezen az éjjelen Ukrajnában történt: együtt és határozottan kell cselekedni, hogy azonnal véget vessünk az orosz agressziónak, és mindent megtegyünk, hogy megvédjük az ártatlan nőket, férfiakat és gyerekeket.

Isten nevében, hagyjátok abba, most!

A nemzetközi közösség, és különösen az Európai Unió minden lehetséges módon igyekezzen megállítani ezt a konfliktust, hogy a fegyverek adják át a helyüket a párbeszédnek és a tárgyalásoknak, hogy megvédjék a nemzetközi jogot, Ukrajna függetlenségét és területi integritását. Hogy véget vessenek ennek a háborúnak, amely Ukrajnából elkerülhetetlenül kiterjedne a szomszédos államokra, és veszélyezteti egész Európát.

hirdetés

Az európai püspökök és keresztény közösségek imádkoznak a konfliktus áldozataiért és családtagjaikért, akik közel állnak az erőszakos cselekedetek elszenvedőihez.

Csatlakoznak Ferenc pápa felhívásához, aki imát és böjtöt kér a békéért: „A Béke Királynője óvja meg a világot a háború őrültségétől.”

S.E. Mons. Gintaras Grušas

Vilnius érseke és a CCEE elnöke

Forrás: Magyar Kurír 

Borítókép - Fotó: vaticannews.va
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás