2022. 02. 24.

Ez a béke térképe – több ezren imádkoztak szerda este a békéért és a kárpátaljai magyarokért

Több ezren imádkoztak a békéért szerda este a Kárpát-medencében – sőt szerte Európában és a nagyvilágban – a 777 kezdeményezésére.

Szerda este 20 órakor több ezer otthonban, templomban és egyéb közösségi helyen gyújtottak gyertát az emberek, hogy a világ és Európa békéjéért, az orosz-konfliktus békés elrendezéséért és a kárpátaljai magyarokért imádkozzanak. A megható összefogás térképén csütörtök reggel 3 600 kis apró jelecske mutatta, hogy milyen sok helyről vettek részt az emberek a kezdeményezésen, és mivel több helyen egész közösségek, nagycsaládok imádkoztak, ezért megbecsülni is lehetetlen, hogy összesen hányan érezték fontosnak ebben a nehéz helyzetben a békéért való imádságot.

Megható volt számunkra, hogy alig valamivel több mint 24 óra alatt milyen sokan mozdultak meg a kérésünkre: két római és egy görög katolikus pap, református és baptista lelkész, evangélikus lelkipásztor, sőt egy főrabbi is írt imát, ezzel lehetőséget biztosítva a közös imádságra. Természetesen ezek a fohászok ugyanúgy elérhetőek maradnak az imalánc oldalán, így bármikor és bárhonnan elérhetőek lesznek. Hálásan köszönjük Gájer Lászlónak, Horváth Zoltánnak, Bedekovics Péternek, Kiss Máténak, Boros Dávidnak, Papp Miklósnak és Róna Tamásnak imáikat és gondolataikat!

Ismételten megtapasztalhattuk, hogy a nehéz helyzetben mennyire egységes tud lenni a magyar: rengetegen csatlakoztak az imalánchoz Székelyföldről, a Felvidékről, Délvidékről – és természetesen Kárpátaljáról is. Európa más részein és a tengerentúlon élő nemzettársak közül is sokan gyertyát gyújtottak, együtt mondtuk ugyanazt az imát Torontóban, Londonban, Berlinben – és Moszkvában is!

Számunkra hatalmas öröm és felemelő érzés volt létrehozni ezt a kezdeményezést, újra átélni az ima és a közösségben való egyesülés hatalmas élményét. Tudjuk, hogy nincsen hiába elmondott ima, kárba veszett fohász, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy folytassa az imádságot, ajánlja a papok és lelkészek által írt imákat ismerőseinek.

Legyen békesség köztük mindenkor!

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás