2022. 02. 22.

Isten minden ellenére mélyen szeret

Legtöbbünkhöz hasonlóan te is valószínűleg ismered a szégyen hangját. A szégyen ezt súgja: „nem számítasz” „nem vagy szerethető”. Isten azonban minden ellenére, amit korábban tettél vagy mulasztottál, egyszerűen csak szeret. A bűnt gyűlöli, igen, de téged nagyon is szeret.

Isten ajánl neked valamit, amire szükséged van: egy szerető otthont. De lehet benned valami, ami ezt el akarja utasítani. Az, hogy a mennyei Atyád üdvözöl otthonában és befogad a családba, kétségkívül teljesen elképzelhetetlennek tűnik annak, aki ilyen sokáig vándorolt.

Ezt a lépcsőt az úton úgy hívjuk, hogy a szeretet felismerése. Ekkor először azt mondjuk, hogy nem érdemeljük meg.

Teljesen hihetetlen, hogy Isten elfogad minket.

De Isten mégis az ellenkezőjét teszi annak, amit mi gondolnánk, vagy érdemlünk, és ez által a legfontosabb dolgot láthatjuk meg: Isten mélyen szeret minden ellenére.

Mostmár láthatod, hogy miért mondjuk azt, hogy a hazatérésünk lelki harccal jár együtt. Nekünk van egy elképzelésünk magunkról, és Istennek van egy másik. Mi a hibákkal és szégyennel teli múltunkra nézünk, míg Isten szeretettel kegyelemmel tekint ránk. Ezért van az, hogy ez a felismerés egy hatalmas áttörés. Azt látjuk meg, valószínűleg először, hogy senki sem érdemel még egy esélyt, megbocsátást, és semmiképpen nem érdemeljük ki az örök szeretetet. Isten mégis szeret! Nem érdemled meg, de Isten megadja ezeket.

Legtöbbünkhöz hasonlóan te is valószínűleg ismered a szégyen hangját. A szégyen ezt súgja: „nem számítasz” „nem vagy szerethető”. Ezt kiáltja: „Nem kapsz több esélyt!”. A szégyen miatt kárhoztatjuk magunkat, és amikor először kapunk kegyelmet, azt ismételgetjük, hogy nem érdemeljük meg.

Ne engedd, hogy a múltbéli hibáid és bukásaid határozzanak meg! Ez a szégyen hangja. Nem az vagy, amit tettél, vagy nem tettél.

Az határoz meg, amit veled tett Isten.

Az vagy, akinek Ő mond: a gyermeke.

Forrás: YouVersion 

Borítókép - Fotó: Simon Lehmann | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás