2022. 02. 18.

Istennek ajánlotta a sikert a Super Bowl legjobbja

Bár egyre több sportoló tesz tanúságot hitéről egy-egy interjúban, azért ritka, hogy a legnagyobb sztárok egy nagy siker után rögtön hálát adjanak Istennek. A hét elején lezárult profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntője után a legjobbnak választott játékos, Cooper Kupp mégis már a pályán adott nyilatkozatában Őt dicsőítette.

A Los Angeles Rams izgalmas mérkőzésen győzte le hazai pályán a Cincinnati Bengalst a Super Bowlon. A döntő legjobbjának (MVP) Cooper Kuppot választották, aki a találkozó után kiemelte, hogy kinek köszönheti ezt a sikert.

„Csak a csapaton múlik, hogyan készültünk, hogyan szerettük egymást, hogyan bíztunk egymásban” – mondta Kupp. „Nem érzem megérdemeltnek ezt. Isten egyszerűen olyan jó. Nagyon hálás vagyok a srácoknak, akik mellett lehetek, továbbá az edzőknek és a családomnak is.”

A kétgyermekes családapa a győzelem után családjával ünnepelt a pályán. Feleségével, Annával húszas éveik elején jártak, amikor összeházasodtak és azóta egy fiuk és egy lányuk is született. A mai világban korainak számító házasságuk a Házasság hete alatt is példa lehet a fiatalok számára, hogy ne féljenek az elköteleződéstől, ha úgy érzik, megtalálták azt, akivel élni szeretnének.

Kupp 3 éve sérülése miatt nem lehetett ott a Super Bowlon, amikor a Los Angeles Rams kikapott a New England Patriotstól. Elmondása szerint azonban akkor Isten azt sugallta neki, hogy lesz még sikerben része.

hirdetés

„2019-ben a Patriots elleni vereség alkalmával nem tudtam játszani. Nem tudom pontosan megmondani, miért, de azt éreztem, hogy Isten azt mondta, egyszer visszatérünk a Super Bowlba és akkor majd nyerünk, én pedig MVP-ként távozhatok. Nagyon felemelő megtapasztalni, hogy így is lett” – nyilatkozta Kupp.

„Megosztottam a feleségemmel ezt a történetet, mert senki másnak nem tudtam egyértelműen megmondani, mi ez az érzés. Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdődött az idei rájátszás, minden meccsen azt éreztem, hogy ez már meg van írva. Így szabadon játszhattam, tudván, hogy győztesként kell játszanom, nem pedig a győzelemért. Olyan helyen bizonyíthattam, ahova nem bármi miatt, ami a pályán történt, hanem az Istenben és az Atyámban való értékem miatt igazoltam.”

Már amikor a mérkőzés előtt a médiának nyilatkozott, akkor is rámutatott a Krisztusba vetett hitének fontosságára.

„Azt hiszem, az a dolog, amit Ő megtanított nekem, az az, hogy akkor találjuk majd meg a legnagyobb beteljesülést, akkor fogjuk meglelni a legtöbb örömet, ha ez, amit szeretnénk, az Ő céljában gyökerezik” – árulta el Kupp. „Számomra ez volt az egyik legjobb dolog ebben az évben, ami velem történt.”

„Minden egyes nap az a motivációm, hogy úgy játsszak a meccseken, hogy azzal Istent tiszteljem azzal a szenvedéllyel és tehetséggel, amelyet ő adott nekem.

Amikor ezt megértettem, onnantól szabadon tudtam játszani.”

Kupp egyik kedvenc bibliai idézete így szól:

„Nem tudjátok, hogy a pályán küzdők mind futnak ugyan, de a díjat csak egy nyeri el? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek! A versenyzők valamennyien megtartóztató életet élnek, minden tekintetben. Ők hervadó koszorúért, mi pedig hervadhatatlanért.” (1Kor 9:24-25)

Forrás: sportsspectrum.com

Borítókép - Fotó: FREDERIC J. BROWN / AFP
Ép testben ép lélek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás