2022. 02. 18.

Együtt várni

Várakozni nem egyszerű. Együtt várakozni viszont sokkal könnyebb, enyhíti a várakozás feszültségét, ha ezt ketten tehetjük.  Erről  beszélt Révész Lajos baptista lelkész és felesége, Révész Szilvia író a Csendes percek című műsorban.

„Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám és mit felel panaszomra. Válaszolt is nekem az ÚR, és ezt mondta: Írd le ezt a kijelentést, vésd táblákra, hogy könnyen el lehessen olvasni! Eldöntött dolog már, amiről kijelentést kaptál, hamarosan célhoz ér, és nem okoz csalódást. Ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el. Az elbizakodott ember nem őszinte lelkű, de az igaz ember a hite által él.” (Hab. 2:1-4)

Várakozni nem egyszerű. Együtt várakozni viszont sokkal könnyebb, enyhíti a várakozás feszültségét, ha ezt ketten tehetjük.

Van az a fajta várakozás is, amihez türelem kell és megpróbálja az embert – ekkor van még nagyobb szükségünk a társunkra. Sokunknak ismerős lehet az érzés, hogy nem értjük, mi történik körülöttünk, nem értjük miért késik az ígéret beteljesítésével az Úr. Amikor imádkozunk valamiért, de még nem látjuk annak a jelét, hogy meghallgatott Isten. Ezekben az időkben lehet segítségünkre, amit Habakuk ír: „várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el”. Amikor már minden határunkon túl vagyunk és úgy érezzük, el fogyott a türelmünk,

hirdetés

Isten azt mondja, mégis van értelme a várakozásunknak.

A várakozás nem egy passzív idő, aktívan tudjuk közben egymást támogatni. Tudunk közben türelmet kérni Istentől, amely beépül az életünkbe és más területeken is gyümölcsözik. A várakozás a kapcsolatot is meg tudja erősíteni a házastársunkkal. Közös a cél és együtt várni feleakkora teher.

Tanuljunk meg együtt várni, bátorítani a másikat a várakozás közben. Ráadásul ebben az időszakban aktívabban figyelünk Istenre, és arra, hogy Ő mit tesz – ekkor vagyunk a legformálhatóbbak. Várjunk ilyen reménységgel!

 

Forrás: PAX TV -Facebook

Borítókép - Fotó: Viacheslav Iacobchuk | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás