2022. 02. 10.

Isten jobb dolgokat akar számunkra, mint mi saját magunknak

Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni élvezni azt a bőséges életet, amiért Jézus meghalt, hogy a miénk lehessen, abba kell hagynunk az aggódást, hogy mit akarunk és mire van szükségünk, és ehelyett el kell kezdenünk a Szentlélek útmutatását követni. Joyce Meyer keresztény író gondolatait szemlézzük.

„Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit fogtok enni és inni, se testetek miatt, hogy mibe fogtok öltözködni! Hiszen nagyobb dolog életet adni, mint az ételről gondoskodni! Nagyobb dolog testet alkotni, mint ruhát készíteni… Ki tudná közületek aggodalmaskodásával akár csak egy órával is meghosszabbítani az életét?” (Máté 6:25, 27)

Az ördög mindig háborúval fenyeget az elme harcterén. A lelkünk a megfogható rész a szellemünk (a hely, ahol Isten maga lakozik) és a testünk között. Három részből tevődik össze: az elménk, az akaratunk és az érzelmeink és ezáltal megmondja mit gondolunk, mit akarunk és mit érzünk. Mikor az elménk folyamatosan tele van aggodalommal és szorongással, akkor az Istentől való éleslátás belső hangja elnyomódik.

Ebben az ingatag állapotban már nem tudjuk mi is Isten akarata, hogy mit tegyünk és ne tegyünk.  

Mikor megengedjük az ördögnek, hogy átvegye az irányítást az elménkben az aggodalom és szorongás által, ahelyett, hogy Isten Lelkét követnénk, akkor a testnek kezdünk el élni és ez Isten akaratán kívüli. A Róma 8:8 azt mondja: „Ezért akik a régi emberi természetük uralma alatt élnek, azok nem képesek Isten tetszésére élni.” Ez nem azt jelenti, hogy Isten nem szeret bennünket. Csak azt jelenti, hogy nem elégedett és nem is fogja elfogadni a testi viselkedést. 

hirdetés

Isten törődik velünk és a szükségleteinkkel. Ő jobb dolgokat akar számunkra, mint mi saját magunk számára. Ellen kell állnunk az ördög folytonos hazugságainak. Mikor nekem végleg elegem lett abból, hogy sosem volt békességem, meghoztam a döntést, hogy bármit megteszek, hogy megszerezhessem. Megkérdeztem Istent, mit tegyek. A válasza egyértelmű volt: Joyce, el kell kezdened mélyebben élni. Később Isten megmutatta, hogy ez a mélyebb élet azt jelentette, hogy Szentlélekkel teli. 

Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni élvezni azt a bőséges életet, amiért Jézus meghalt, hogy a miénk lehessen, abba kell hagynunk az aggódást, hogy mit akarunk és mire van szükségünk,

és ehelyett el kell kezdenünk a Szentlélek útmutatását követni. Ez az üzenet az aggódás ellen. Nem számít, hogy ételre, munkára, a tökéletes ruhára, a legjobb iskolára a gyerekednek, biztos jövőre neked vagy a családodnak van szükséged, Isten tudja és Ő törődik veled. A sátán trükkje, hogy azt súgja a füledbe: Isten nem törődik veled. Ha törődne, nem lennél ebben a kalamajkában. 

Mikor magunkra fókuszálunk (mink nincs), nem marad sok energiánk arra, hogy másokra figyeljünk és hogy segítő kezet tudjunk nyújtani. Nem adakozunk szabadon, mikor attól félünk, hogy elveszítjük a munkánkat vagy nem lesz elég pénzünk a számlákra. Viszont mikor bízunk abban, hogy Isten gondoskodni fog minden szükségletünkről, akkor szabadon megosztjuk másokkal amink van. 

Hadd bátorítsalak arra, hogy ne aggódj a saját dolgaid miatt, hanem koncentrálj Isten Igéjére!

Lehet, hogy ki is kell mondanod hangosan: Isten szeret engem és semmi sem távolíthat el az Ő szeretetétől. Hallotta, hogy megvallottam a bűneimet, megbocsájtott és tisztára mosott engem. Istennek jó terve van a jövőmre, mert ez írja az Igéje (Róma 8:38-39, 1 János 1:9, Jeremiás 29:11). 

Minden alkalommal, mikor az aggódás és a szorongás felszínre tör, megpróbálva megfosztani az igazadtól, békédtől és örömödtől, akkor keresd meg, mit mond Isten és mondd ki hangosan az Igét. Isten célja, hogy akármi is történjék, nyugodtak tudjunk maradni. Ki fog nekünk segíteni nyugodtnak maradni? A válasz a Szentlélek ereje, ami bennünk dolgozik. Isten szeretné, ha szokásunkká válna, hogy Hozzá szaladunk kegyelemért, hogy ellen tudjunk állni az ördög hazugságainak. Végül az igazság fog nyerni és ezáltal megváltozik az életünk is.

IMA

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy törődsz velem, és biztosítasz arról, hogy gondoskodni fogsz minden szükségletemről. Túl sokszor engedtem meg, hogy belopja magát a szívembe az aggodalom és ellopja az örömömet vagy a békémet. A kis dolgokon való aggódás miatt nem tudtam figyelni a nagy dolgokra, amiket az életemben teszel. Jézus nevében szabadíts meg azoktól a dolgoktól, amik visszatartanak, hogy teljesen szabadon tudjalak dicsőíteni és szolgálni. Ámen. 

 

Forrás: YouVersion

 

Borítókép - Fotó: Vadymvdrobot | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2022. 02. 10. 17:05

    Gratulálok, az idei év legrondább, nőt ábrázoló kezdőképét sikerült kiválasztani ehhez a cikkhez. 🙂
    Természetellenes színűre festett haj, óriási vörös műkörmök, rúzsozott ajkak, és nyitott száj, mintha éppen harapni készülne… és mindehhez betegesen vézna testalkat. Ez lenne a keresztény szégségideál? Vagy ti ott a szerkesztőségben mit képviseltek?
    (A cikket amúgy nem olvastam el, úgyhogy azt most nem tudom véleményezni)