2022. 02. 10.

Hogy történhet meg, hogy vádat emelnek valaki ellen, aki a Bibliából idéz?

A volt finn belügyminiszter, Päivi Räsänen ellen vádat emeltek, mert idézett a Bibliából. Hogy történhetett ez? Az Axióma legújabb videóját szemlézzük.

Finnország volt belügyminiszterére bírósági ítélet vár, mert a Bibliából idézett. Ez nem egy rémtörténet, hanem a valóság napjainkban, Európa egyik mintaállamában.

Mi is történt? Päivi Räsänen nem akárki a finn politikában korábban a kereszténydemokrata párt elnöke volt és az ország belügyminisztereként is szolgált. A „bűne” pedig az volt, hogy keresztényként felszólalt az ellen, hogy a finn evangélikus egyház hivatalos partnere legyen az ottani Pride felvonulásnak. Egyet nem értését kétféleképpen is kifejezte. Egyrészt Twitteren idézte a Biblia következő szakaszát: „Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot.” (Róm. 1:26-27) Másrészt kérdőre vonta egyháza vezetőit, hogy miért támogatnak egy olyan magatartást népszerűsítő rendezvényt, amelyet a Biblia bűnnek nevez.

hirdetés

Ő sem a bűnös embert, hanem a bűnös cselekedetet ítélte el. És mi lett ennek a következménye? Hamarosan kisebbségek elleni izgatásnak minősítették a Twitter-bejegyzését és panaszt tettek ellene. A rendősrég háromszor vallatta ki, de semmit nem talált törvényellenesnek. A legfőbb ügyész mégis három vádpontot fogalmazott meg vele szemben, a pere pedig már elkezdődött.

Tehát Európa közepén egy hitét megvalló közszereplő a vádlottak padjára került pusztán azért, mert megosztott egy idézetet a Bibliából.

Borítókép - Fotó: Axióma YouTube
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Zsolt 2022. 02. 11. 23:15

    Szimpátiatüntetés lesz a Finn Nagykövetség előtt, 13-án vasárnap 14-16 óráig a 1118 Budapest, Kelenhegyi út 16/a címen.

    https://www.facebook.com/events/s/vad-alatt-a-biblia-szimpatiatu/625381888741897/