2022. 02. 08.

8 ige arról, miért jó Istenben bízni

A Biblia számtalanszor emlékeztet minket: Isten az egyetlen, akiben érdemes bízni – de Benne mindig! Jó ezeket az igéket újra és újra elolvasni, legyen szó egy nehézségről az életünkben vagy csak az Istennel való kapcsolatunk megerősítéséről.

1.„Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít.” (Zsolt. 37:5-6)

 

2. „Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.” (Ézs. 26:3)

 

hirdetés

3.„Akik ismerik nevedet, reménykednek benned, Uram, soha nem hagyod el a téged keresőket.” (Zsolt. 9:11)

 

4. „Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti. Ha jön a hőség, nem kell félnie, lombja mindig zöldellni fog. Szárazság idején sem kell aggódnia, akkor sem szűnik meg gyümölcsöt teremni.” (Jer. 17:7-8)

 

5. „Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek, mert erőm és énekem az Úr, megszabadított engem.” (Ézs. 12:2)

 

6. „Bízzatok az Úrban mindenkor, mert az ÚR a mi kősziklánk mindörökre!” (Ézs. 26:4)

 

7.„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.” (Róm. 8:28)

 

8. „Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!” (Zsolt. 62:8-9)

Borítókép - Fotó: Distinctivedesign | Dreamstime.com
Ige
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás