2022. 02. 01.

Az Úr karja

Neked megjelent már az Isten karja? Átélted, hogy kivezetett a szolgaság házából, és átvitt egy következő fejezetbe? Révész Szilvi író felemelő gondolatait szemlézzük.

Szeretek az Úr karjára gondolni. Arra, ahogy “erős kézzel és kinyújtott karral” kihozta a népét a szolgaság házából. Ahogy a karja kettéválaszotta a tengert, utat nyitott a lehetetlenben, feltartotta a vizeket, megtartotta a választottakat. Az Úr karja hatalmas dolgokat művelt időről időre ezen a földön!

Reggel ezt az igét olvastam: “Kelj föl, kelj föl, öltözd fel erődet, ó Úrnak karja! Kelj föl, mint a régi időben, a hajdanvolt nemzedékek napjaiban!” (Ézs.51:9.) Ó, milyen nagyszerű imádság ez! Mennyire vágyom látni, ahogy az Úr karja újra mozgásba lendül, mint a hajdanvolt nemzedékek idején, és megvalósítja Isten újabb terveit itt és most a mi nemzedékünkben is.

“Kelj föl, kelj föl, öltözd fel erődet, ó Úrnak karja! “

hirdetés

Nincs másra szükségünk, csak hogy lássuk Isten karját mozdulni újra – új módon.

“Énekeljetek az ÚRnak új éneket, mert csodákat tett! Szabadulást szerzett jobbja, az ő szent karja. Megmutatta szabadító erejét az ÚR, a népek szeme előtt nyilvánvalóvá tette igazságát.” – biztat a Zsolt.98:1-2. Az Úr szent karja szabadulást szerezett oly sokszor, oly sok nemzedéknek, szabadulást szerzett nekünk is, szabadulást szerez ma is. Karja szabadító.

“… az Úr karja kinek jelentetett meg?” – kérdezi a próféta az Ézs.53:1-ben.

Neked megjelent már az Isten karja? Átélted, hogy kivezetett a szolgaság házából, és átvitt egy következő fejezetbe? Életed azon fejezetébe, amire teremtett, ahová alkotott, amiben egy hatékonyabb, kiteljesedettebb, gyümölcsözőbb életet élhetsz? Nyilvánvalóvá tette már az erejét, hatalmát, igazságát neked?

Ha igen, akkor énekelj ma neki erről egy új éneket – ahogy a zsoltáros is biztat.

Ha még nem élted át, akkor tekints az Úr változatlan, örök, erős karjára, ami ma is elég erős, ma is kész a szabadításra. Nem rövidült meg a keze – “nem az ÚR keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson…” (Ézs. 59:1.)

“Kelj föl, kelj föl, öltözd fel erődet, ó Úrnak karja! “, és tedd azt, amit tenni szándékozol velünk ezekben a különleges időkben!

“Az én Uram, az ÚR jön hatalommal, karja uralkodik.” (Ézs.40:10.)

 

Forrás: Révész Szilvi – Facebook

Borítókép - Fotó: apichon pechnun | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás