2022. 01. 31.

“A kereszténységnek szembe kell néznie önmagával” – Nagy Gergely

„Úgy tűnik, hogy a 2022-es népszámláláson már kisebbségben lesz a magukat kereszténynek vallók aránya Magyarországon.” – hívta fel a figyelmet Nagy Gergely, református lelkész. Véleménye szerint a kereszténységnek szembe kell néznie önmagával.

„Úgy tűnik, hogy a 2022-es népszámláláson már kisebbségben lesz a magukat kereszténynek vallók aránya Magyarországon. A történelem során először, úgy, hogy 2001-ben még 74%-on, 2011-ben pedig 54%-on állt ez a statisztika. Ez a tény viszont olyan súlyos kérdéseket vet fel, amiket történelmi bűn lenne nem megválaszolni.” – kezdi bejegyzését a Kálvinista Apologetika oldal szerkesztője. 
„Talán a legégetőbb az a kérdés, hogy milyen alapon vesszük majd ezek után természetesnek azt, hogy “keresztény” értékred alapján kellene berendezni hazánkat – mondjuk a melegházasság kérdésében? A múltra nem elég mutogatni, a jövő pedig nem túl fényes.” – állapítja meg Nagy Gergely. 

A református lelkész szerint a statisztikák „leplezetlenül beárazzák” a kereszténységet, és annak a társadalmat formáló erejét is. Véleménye szerint, ha a társadalom egy népszavazáson a hagyományos házasságmodell fenntartása ellen szavaz, akkor az maga alá temetheti a keresztény házassági modellt. 

hirdetés

„És akkor már sem erő, sem alap nem marad a tiltakozásra.” – állapítja meg. 

Nagy Gergely szerint „nemcsak kultúrharcot kell vívni, hanem a kereszténységnek szembe kell néznie önmagával is.”

Borítókép: Eugenp | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás