2022. 01. 28.

Semmi sem lehetetlen annak, aki hisz – riport készült a hajléktalanokkal foglalkozó misszióról

A Csak Egyet Szolgálat küldetése, hogy a fizikai szükségletek mellett a lelki táplálékot is megadják a rászorulóknak, hajléktalanoknak. A 777blog indulása óta együttműködik a nappali melegedővel, melynek áldozatos munkájáról most a HírTV készített riportot.

„Olyan hely született, ahova a hajléktalanként érkezőknek nem csak kenyér jár, hanem törődés, lelki támasz, és reális esély egy új életre” – hallható a Csak Egyet Szolgálatról készült riportban

Kunszabóné Pataki Anna, a Csak Egyet Szolgálat alapító vezetője szerint a külső változások csak a belső felépülés után válhatnak maradandóvá. „Nagyon sokan visszahullanak, akiknek szuper szociális munkások segítettek talpra állni, viszont az alapok valahol nem alapozódtak úgy meg. Úgy értem, nem hitték el ezek az emberek, hogy érdemes nekik küzdeni önmagukért” – nyilatkozta. 

A szolgálatnak sokféle munkája van, családokat, rászorulókat karolnak fel, fogadnak örökbe, melyhez támogatók segítségét is igénybe veszik. 

hirdetés

„A közös pont mindig az, hogy nem volt támogatói háttér mögöttük” – meséli a szolgálat vezetője arról, hogyan is kerülhet valaki ilyen nehéz helyzetbe. – „Nem volt egy olyan család, akik elkapták volna, vagy szerették volna mindennek ellenére, akkor is, hogyha rosszat tett. Ez az elfogadó szeretet hiánya.”

A Csak Egyet Szolgálat munkatársai a misszióra, az imára is ugyanolyan hangsúlyt fektetnek, mint a fizikai támogatásra. A HírTV riportján keresztül jobban be tudunk tekinteni a nappali melegedő életébe és abba az áldozatos munkába, melyet nap mint nap végeznek.

A teljes adást itt lehet megnézni:

Borítókép: Kiemelt képünk illusztráció I Todsaporn Bunmuen | Dreamstime.com
Szemle Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás