2022. 01. 27.

Mi nyugtalanít ma?

Milyen lenne az életed, ha nem nyugtalankodnál semmiért? Ha az aggódás helyett a hitet választanád? Tedd, amit emberileg lehetséges, a lehetetlent pedig hagyd Istenre!

A Szentírásban olvassuk: „Ne nyugtalankodjatok semmiért, hanem mindenben tárjátok Isten elé szükségleteiteket az imában és a könyörgésben, hálát adván neki. Isten békéje pedig, ami minden képzelhetőt felülmúl, megtartja majd Jézus Krisztusban szíveteket és gondolataitokat.” (Fil. 4,6-7)

Mi nyugtalanít ma?

  • Anyagi helyzeted?
  • Tanulmányi eredményeid?
  • Egészséged vagy gyermekeid egészsége?
  • Jövőd bizonytalansága?

Ami engem illet, sokáig nyugtalanított milyen szemmel néznek rám mások, és mit gondolhatnak rólam.

Most egy másik kérdést teszek fel: milyen lenne az életed, ha nem nyugtalankodnál semmiért? Nem azt mondom, hogy légy gondtalan vagy éretlen, hanem azt, hogy

hirdetés

teljesen engedd ki kezeid közül mindazt, amit úgysem tudsz irányítás alatt tartani.

Jézus nagyon jól megmondja a Szentírásban: „Ezért mondom nektek: Ne nyugtalankodjatok életetek miatt, mit fogtok enni, sem testetek miatt, mibe fogtok öltözni. Ki közületek hosszabbíthatná meg életét akár csak egy könyöknyivel is azzal, hogy nyugtalankodik? […] Keressétek előbb Isten országát, s mindez megadatik nektek ráadásként.” (Luk. 12,22.25.31)

Amíg a nehézségek nagyon gyakran külsők, a nyugtalanság belülről vesz rajtunk erőt. Hozzám hasonlóan hajlamos lehetsz arra, hogy elhidd, amit gondolataid sugallnak! Nyugtalanságainkat ösztönnek vagy intuícíónak tartjuk, pedig csak a valóság eltorzításai.

Magam is nap nap után kérem az Úrtól, szabadítson meg minden nyugtalanságtól. Szükségem van az Úrra ehhez. Elhatározom, hogy a következőképpen cselekszem: megteszem a lehetségest, Isten felé fordulok, s megteszem a tőlem telhetőt. Majd ráhagyom Istenre a lehetetlent: amit emberileg nem tudok megtenni.

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Martinmark | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás