2022. 01. 27.

A férfiak véleménye befolyásolja legjobban az anyákat az abortuszban – egy új tanulmány szerint

Csaknem tízből négy férfi – akinek a felesége vagy barátnője átesett abortuszon – nyilatkozta azt, hogy neki volt a legnagyobb befolyása a végleges döntésben – írja egy új tanulmány.

A Lifeway Research tavaly végzett egy kutatást, amelyben 1000 olyan férfi vett részt, akinek női partnerének volt abortusza és tudott a másik fél terhességéről. A kutatást a krízisterhességi központokat üzemeltető evangelikál Care Net támogatta.

Az eredményeket a múlt héten jelentették be, ezek szerint a férfiak 74%-a számolt be arról, hogy partnerük beszélt velük az abortusz előtt. Körülbelül 48%-uk mondta, hogy partnerük beszélt egészségügyi szakemberrel, és 38%-a mondta, hogy beszélt az anyjával.

A férfiak 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ők voltak a legnagyobb hatással a döntésre, 18%-uk azt mondta, hogy az egészségügyi szakember, 14 százalékuk szerint pedig a nő anyjának volt a legnagyobb hatása. Csak 4% mondta azt, hogy az abortuszszolgáltató intézmény hatására döntöttek az abortusz mellett.

Roland Warren, a Care Net vezérigazgatója közleményében így nyilatkozott: „2015-ben, amikor az abortuszt átesett nőket kérdeztük meg, úgy nyilatkoztak, hogy a férfiak voltak a leginkább befolyásoló tényezők a döntésükben” – majd folytatta. – „A Care Net felismerte, hogy ennek ellenére a férfiak szerepét még nem tártuk fel. Ez az új tanulmány közvetlenül vizsgálja érzéseiket és tapasztalataikat, amikor az abortusz mellett döntöttek.”

A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak 42%-a „erősen sürgette”, vagy „javasolta”, hogy nőpartnere végezzen abortuszt, míg 31 százalékuk nem adott neki tanácsot. Csak 8% mondta azt, hogy „erősen ellenezte” az abortuszt.

A válaszadók körülbelül 34%-a volt házastársa az abortuszon átesett nőnek, 29%-uk „együtt élt” vele, további 29 százalékuk pedig „randizott” egymással.

Azon nőtlen férfiak közül, akiknek párja abortuszon esett át, 40% azt mondta, hogy egyikük sem akart házasodni, míg 24% azt válaszolta, hogy vagy ő, vagy párja nem akart házasodni. 29 százalékuk számolt be arról, hogy mindketten össze akartak házasodni.

Lisa Hogan, az alabamai Sav-A-Life Vestavia terhességi információs központ ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott egy múlt heti webinárium alkalmával, hogy keményen dolgoztak azért, hogy az apák is jelen legyenek a tanácsadásokon. 

„Tudjuk, hogy ha az apa elkötelezett, akkor hosszú távon nagyobb esélyünk van arra, hogy a gyermek életben maradjon” – emelte ki.

 

Forrás: The Christian Post

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás