2022. 01. 24.

3 gyakorlati mód, hogy napról napra jobban szeresd a házastársad

A házasság egyik legnagyobb kihívása, hogy a szeretetünket az évek során egymás felé megőrizzük, sőt mélyítsük. Íme 3 gyakorlati módja ennek, Krisztus példájából kiindulva.

A feleségem látta a legsötétebb oldalam. Majdnem 12 éve ismer engem, és ebből több mint 9 évet házasságban töltöttünk. Noha ő jobban ismer, mint bárki más a földön, ez semmi ahhoz képest, ahogy Isten ismer engem. Isten ismeri minden hibámat, naponta látja, hogy vétkezem. És mégis szeret. Annyira fontos vagyok számára, hogy Fiát áldozta értem. Krisztus minden nap tanítványait szolgálta – annak ellenére, hogy tudta, hogy egyikük egy nap megtagadja őt! Naponta elhalmoz kegyelmével, noha nem érdemlem.

Kezdjük el jobban szeretni házastársunkat ezzel a három gyakorlati példával, amit Krisztus nyújtott számunkra: 

  1. Legyél második!

Ő az életét adta értünk, mi miért nem tudnánk apró, napi áldozatok során házastársunk érzéseit, vágyait, reményeit a sajátunk fölé emelni? Hagyd, hogy a házastársad kiszabaduljon otthonról ezen a héten, és tudjon magára fordítani egy kis időt, míg te otthon maradsz és figyelsz a gyerekekre. Vagy, ami még ennél is nagyobb kihívás: engedd, hogy neki legyen igaza a következő apró vitánál. 

hirdetés
  1. Szolgálj elvárások nélkül!

Mi lehet jobb kép a szolgálatra, mint hogy a Királyok királya megmossa tanítványainak lábát? (János 13,3-17) Házastársként Krisztus példája állandó emlékeztető számunkra arra, hogy mit jelent a szolgálat. Találj ma módot arra, hogy szolgálj a házastársad felé. Lepd meg azzal, hogy kimosod a szennyest. Vegyél egy különleges desszertet a kedvenc étterméből. Csak úgy. Találj örömet a házastársad felé való szolgálatban – és szolgáld őt semmit nem várva cserébe. 

  1. Tanúsíts kegyelmet!

A kegyelem Isten ingyenes és meg nem érdemelt jóindulata. Neki minden joga megvan ahhoz, hogy ne bocsássa meg a bűneinket és tökéletlenségeinket, és mégis ingyen kegyelmét adja nekünk. Ahelyett, hogy a házastársad negatív szokásaira és tulajdonságaira fókuszálnál, próbáld meg minden nap a pozitívumokat keresni. Például minden nap egyszerűen említs meg valamit, amit kedvelsz benne. Imádkozz érte mindennap. Bocsáss meg neki, mikor elront valamit. A kegyelem nem tartogat magában sértettséget, haragot, csalódottságot – a kegyelem megbocsát.

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Unsplash.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás