2022. 01. 21.

Randizni érdemes!

Milyen egy jó randi, kínos-e odamenni egy ismeretlen lányhoz, hogy egy találkozóra elhívd? Lehet-e randizni egy párkapcsolatban? És házasként?

Randizni nem feltétlenül csak egy párkapcsolatban lehet, sőt! Lényeges eleme egy kapcsolatnak és a házasságnak is. De mit is jelent a randevú? Egy olyan találkozást, amikor jobban meg akarjuk ismerni egymást és valamilyen különleges programot szervezünk. A témáról Kállay Kati, Tóth Marci és Martí Zoli beszélgettek a Szóval podcast legújabb adásában.

„A randi nem más, mint minőségi időtöltés egymással, ami a legnagyobb hiánycikk manapság” – mondta el Martí Zoltán. „Jó megőrizni a kíváncsiságunkat egymás felé: a másik ember számomra mindig egy misztérium lesz, soha nem tudom megismerni teljesen, de minden találkozással feltárulhat valami belőle” – egészítette ki Tóth Marci.

Vajon miért nem mernek manapság a fiúk randira hívni lányokat?

Ennek több oka is lehet, sokakat a félelem, a korábbi kudarcélmények tántorítanak el. Ugyanakkor a férfi dolga megtenni az első lépést, nemcsak azért, mert ez a világ rendje, hanem mert ez tudja mutatni a határozottságukat, bátorságukat is a nők felé.

hirdetés

„Sok lány tanácstalan, mert hiába járnak több közösségbe, hiába közös az értékrend, nem mernek a fiúk odalépni hozzájuk. Úgyhogy fiúk, bátorság, nincs vesztenivalótok!” – lelkesítette a hallgatókat Kállay Kati. „Ha valakit elhívsz randizni és ő igent mond rá, az már kell, hogy adjon annyi önbizalmat, hogy merj belevágni és önmagadat adni” – tette hozzá Martí Zoli.

Van egy keresztény félreértés is, miszerint ha valakit elhívsz egy randira, az majdhogynem egy házassági ajánlattal ér fel, és sokan ettől tartanak. A végletesség helyett érdemes a fokozatosságra törekedni. Így van ez a szexualitással is: nemcsak egy keresztény közhely, hogy a házasság előtt nem fekszenek le egymással a felek, de már több kutatás is kimutatta, hogyha az első hat hónapban a kapcsolat részévé válik a szex, annak a kapcsolatnak nagyobb eséllyel lesz hamarabb vége.

A szerelem nem feltétlenül jön egyébként villámcsapásként, a nőkben sokszor lassabban is alakul ki, amikor már a biztonságérzet megvan a kapcsolatban. „De jó arra ráeszmélni, hogy napról napra jobban szeretem a másikat, úgy, ahogy van” – vélte Martí Zoltán.

A randikban valóban ott van a megnyílás, az önfeltárás kockázata, de ez a sebezhetőség éppen a szeretet egyik vonása.

Na de milyen egy jó randi? Kállay Kati szerint ennek egyetlen ismérve van: ne szóljon arról, hogy randizunk. Az is hasznos tipp lehet, hogy menjetek olyan helyre, ami már adhat egy beszélgetési alapot majd, legyen ez egy színház, múzeum vagy kirándulás.

De ami a legfontosabb: legyetek bátrak és menjetek el randizni!

Borítókép - Fotó: Anton Estrada | Dreamstime.com
777 PODCAST Szóval
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás