2022. 01. 19.

4 módszer a békesség gyakorlásához

A mai világunk nem arra van berendezkedve, hogy békességben éljenek az emberek. Stressz, rohanás, teendők sokasága. Isten azonban nem egyszer hangsúlyozza igéjében, hogy Nála békesség van, mi pedig rátalálhatunk erre!

„Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik.” (Ézs. 26:3)

Úgy gondolom, ha meg szeretnéd őrizni a békességedet, annak az egyik titka az, hogy minden nap tudatosan apró lépéseket teszel a békesség irányába. Íme ezek közül 4 egyszerű mód.

  1. Válogasd meg, mire fordítod az idődet!

Lehet, hogy túl sok mindent próbálsz csinálni egyszerre, és a végén azt érzed, semmire nem jutottál. A kapkodás azt mutatja, hogy többet próbálsz tenni, mint amire Isten vezet – lassíts le és hagyatkozz az Ő vezetésére!

hirdetés
  1. Szabj határokat!

Az élet tele van zavaró tényezőkkel, de megtanulhatunk határokat szabni, amelyek segítenek egészséges módon kezelni ezeket, ahelyett, hogy átengednénk nekik az irányítást. Iktass be olyan időt a hetedbe, amikor nem vagy elérhető! Tedd repülőmódra a telefonod, sétálj egyet a természetben és csak élvezd, hogy kivételesen nem kapsz minden rezgésnél az okostelefonodhoz!

  1. Figyelj Isten vezetésére!

Ahogy az igében is benne van, ha nem mi akarjuk görcsösen kontrollálni az életünket, hanem Istenre támaszkodunk, akkor minden leegyszerűsödik. Ha azt látod, hogy a terved nem eredményezd békességet, térj vissza Istenhez, keresd meg a probléma forrását és kérd az Ő megoldását!

  1. Írd le a káoszt!

Ha azt veszed észre magadon, hogy a gondolataid és érzéseid össze-vissza cikáznak, akkor az egyik legjobb módja, hogy lecsendesítsd őket, ha tollat ragadsz és kiírsz magadból mindent! Fontos, hogy nem kell ennek szép megfogalmazásnak lennie, minél kevésbé szűröd meg, annál jobb. Ez a gyakorlat abban is segíthet, hogy kívülről láss rá a helyzetedre. Ráadásul a gondolatfolyamod átmehet imába is, amikor mindezeket Istennek adod át.

 

(Joyce Meyer: Csendben Istennel mindennap c. műve nyomán)

Borítókép - Fotó: Christinlola | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás