2022. 01. 13.

10 elgondolkodtató idézet Böjte Csabától

Böjte Csaba testvér – sokunk nagy örömére – sokszor nyilatkozik és már több könyvet is írt a hitről, a szeretetről és az életről, ezekből válogattunk ki most 10 nagyszerű idézetet nektek.

1.Az az ember boldog, aki a lelkiismeretét tudja követni kis és nagy dolgokban egyaránt.

2. Ahol a fény kicsit nő, ott árnyék is van elég.

3. Az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni.

4. Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről!

5. Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk.

6. Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.

7. A sötétség a világosság hiánya. Nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát. Tehát nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem életre hívni a fényt, a saját életünkben és másokéban egyaránt.

8. A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.

9. Az élet azért van, hogy odaadjuk. Sokszor mondtam, hogy a mi életünk olyan, mint egy marék aranypor. Hatalmas érték, kincs. De hogyha nem adjuk oda valamiért, akkor is kiperegnek a mindennapok az ujjaink közül.

10. Boldog az az ember, aki csak az után vágyakozik, ami az övé, mert a hűség biztonságot, bizalmat és teljességet ad.

 

Idézet
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Sümegi Katalin 2022. 01. 19. 04:43

    Igen a szeretet, sok-sok erőt ad.Aki adja annak is, aki pedig kapja hatalmasat. az adó és kapó szemében is látszik a szeretet.Adni nem kerül semmibe, a jó szó, kedves mosoly, egy szép kérdés sokat jelent annak aki kapja. Aki adja pedig eltölti meleg jó érzéssel.